Otvoren je konkurs za EY Preduzetnika godine™ 2016

Bez autora
Sep 21 2016

Revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) po peti put otvorila je konkurs za program EY Preduzetnik godine™ koji će trajati do 15. novembra 2016. godine.Svečano proglašenje nacionalnog pobednika biće održano u februaru 2017. godine, a pobednik nacionalnog konkursa u Srbiji će i ovaj put, zajedno sa pobednicima iz zemalja širom sveta, konkurisati za priznanje EY Svetski preduzetnik godine™ i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Karlu u junu 2017. godine.

Otvoren je konkurs za EY Preduzetnika godine™ 2016Revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) po peti put otvorila je konkurs za program EY Preduzetnik godine™ koji će trajati do 15. novembra 2016. godine.

Svečano proglašenje nacionalnog pobednika biće održano u februaru 2017. godine, a pobednik nacionalnog konkursa u Srbiji će i ovaj put, zajedno sa pobednicima iz zemalja širom sveta, konkurisati za priznanje EY Svetski preduzetnik godine™ i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Karlu u junu 2017. godine. Kao i prethodne godine, program je podržan od strane Ministarstva privrede Republike Srbije i ProCredit banke kao generalnog sponzora, Radio Televizije Srbije, magazina Biznis & Finansije i poslovnog portala eKapija.

Nagrada EY Preduzetnik godine organizuje se u više od 150 gradova i gotovo 60 zemalja širom sveta. Postoji već 30 godina, a u Srbiji je prvi put ustanovljena 2012. godine. Za prethodne četiri godine, u programu EY Preduzetnik godineTM u Republici Srbiji učestvovalo je 89 kompanija koje zapošljavaju čak više od 9.500 ljudi i generišu prihode od 148 miliona evra.

„Tokom prethodne četiri godine, koliko program EY Preduzetnik godine postoji u Srbiji, uverili smo se u izvanrednost i ogroman potencijal preduzetnika iz naše zemlje. Ono što definiše svakog od njih jesu pre svega nepresušna motivacija, inovativnost i istrajnost u cilju ostvarenja poslovnih ideja. Zbog toga, ovim programom u Srbiji želimo da svim inspirativnim preduzetnicima pružimo priliku da iskažu svoj talenat i steknu priznanje u svojoj zemlji i afirmišu svoje poslovanje na međunarodnoj preduzetničkoj areni.“, izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

O pobedniku programa EY Preduzetnik godine 2016 odlučivaće nezavisni žiri, a njihova odluka zasnivaće se na ključnim faktorima uspeha kao što su preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i lični integritet.

„Program EY Preduzetnik godine značajan je kako zbog toga što će nam pokazati koja su to danas najuspešnija preduzeća u Srbiji, tako i zbog činjenice da ćemo predstavljanjem najboljih još jednom dati snažan podstrek ostalim firmama i preduzetnicima u zemlji da u svom poslu budu još uspešniji. Ovaj izbor i sve kompanije koje u njemu učestvuju samo potvrđuju da se u Srbiji može veoma uspešno poslovati. Njihovi odlični primeri mogu da ohrabre mnoge u Srbiji da pokušaju, da razvijaju svoj preduzetnički duh, da na probleme gledaju kao na izazove i da ostvaruju svoje poslovne ideje. ProCredit banka je tokom svih proteklih godina bila posvećena upravo tome i naše učešće u programu EY Preduzetnika godine je još jedan način da sve to nastavimo“, istakla je Svetlana Tolmačeva Dingarac, predsednik Izvršnog odbora ProCredit banke.

Podrška preduzetništvu jedan je od doprinosa kompanije EY stvaranju boljeg poslovnog okruženja što je ujedno i moto kompanije. Ovim programom EY želi da doprinese afirmaciji najboljih srpskih preduzetnika i pruži im mogućnost da stanu rame uz rame sa najboljima iz celog sveta. Kao prva i jedina globalna nagrada ovog tipa, EY Preduzetnik godine dodeljuje se izuzetnim pojedincima koji grade i razvijaju uspešne, rastuće i dinamične kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik