Biznis savjetovalište počinje s radom

Bez autora
Sep 22 2016

Biznis savjetovalište za žene i mlade, koje će sjutra početi da radi u Podgorici, trebalo bi da podstakne te ciljne grupe da krenu da se bave preduzetništvom i time doprinesu razvoju društva i ekonomije u cjelini. Biznis savjetovalište, koje je rezultat saradnje Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici Glavnog grada i Asocijacije poslovnih žena Crne Gore i koje će biti besplatno, radiće četiri puta mjesečno, odnosno četvrtkom od 17 do 19 sati. Predsjednica Asocijacije poslovnih žena, Ljubica Kostić Bukarica, kazala je da svi zainteresovani mogu da rezervišu termin pozivom na broj 020 226 444 ili slanjem mejla na poslovna.zena@yahoo.com. Naše članice će davati savjete odnosno održavaće konsultacije zainteresovanim građanima na teme finansija i pravnih savjeta, liderstva i menadžmenta, motivacije, marketinga, brendiranja i javnog nastupa. Nastojali smo da uključimo sve one segmente koji su važni za početak poslovanja i razvoj biznisa, kazala je Kostić Bukarica na konferenciji za novinare.

Biznis savjetovalište počinje s radomBiznis savjetovalište za žene i mlade, koje će sjutra početi da radi u Podgorici, trebalo bi da podstakne te ciljne grupe da krenu da se bave preduzetništvom i time doprinesu razvoju društva i ekonomije u cjelini.

Biznis savjetovalište, koje je rezultat saradnje Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici Glavnog grada i Asocijacije poslovnih žena Crne Gore i koje će biti besplatno, radiće četiri puta mjesečno, odnosno četvrtkom od 17 do 19 sati.

Predsjednica Asocijacije poslovnih žena, Ljubica Kostić Bukarica, kazala je da svi zainteresovani mogu da rezervišu termin pozivom na broj 020 226 444 ili slanjem mejla na poslovna.zena@yahoo.com.

“Naše članice će davati savjete odnosno održavaće konsultacije zainteresovanim građanima na teme finansija i pravnih savjeta, liderstva i menadžmenta, motivacije, marketinga, brendiranja i javnog nastupa. Nastojali smo da uključimo sve one segmente koji su važni za početak poslovanja i razvoj biznisa”, kazala je Kostić Bukarica na konferenciji za novinare.

Ona je podsjetila da je ta organizacija prošle godine s Glavnim gradom potpisala memorandum o saradnji i da je Biznis savjetovalište jedna od planiranih aktivnosti.

“Savjetovalište je proisteklo iz nedostatka jednog mentorstva, savjetovanjem prije svega mladih i žena u biznisu, jer činjenica je da imamo najmanje žena vlasnica biznisa, a takođe se i mali broj mladih uključuje u biznis”, rekla je Kostić Bukarica.

Ona smatra da su mladima potrebni uzori i motivacija, kao i ženama koje se izuzetno teško odlučuju da započnu biznis.

“I sama sam otvorila firmu prije devet godina i da je tada postojala jedna ovakva kancelarija sa ovakvim tipom usluga, mnogo bi mi značilo”, dodala je Kostić Bukarica.

Šef Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici Glavnog grada, Vladimir Rajčić, saopštio je da je Biznis savjetovalište još jedan u nizu projekata koje je Biro relizovao u namjeri da pruži više prostora za razvoj preduzetništva.

“Ono što je važno jeste da smo mi i do sada imali poseban senzibilitet za žensko preduzetništvo, a ovoga puta smo otvorili prostor i za mlade, jer smatramo da oni nose jedan poseban potencijal i energiju za razvoj preduzetništva”, ocijenio je Rajčić.

Glavi grad, kako je naveo, potvrđuje svoju dosljednost ideji da se u Podgorici stvaraju uslovi za razvoj preduzetništva otvaranjem novih radnih mjesta.

Šefica sektora za odnose s javnošću i marketing u Uniji poslodavaca (UPCG), Zvezdana Oluić, ocijenila je posebno važnim što se podrška pruža ženama i mladima, odnosno preduzetništv, uz kao potencijalu i motoru razvoja crnogorske ekonomije i Glavnog grada.

“Glavni akteri ekonomskog i političkog života u prvi plan stavljaju potencijal žena i mladih, ali u prvom smislu kao nekog ko se pojavljuje u ulozi onog ko osniva i uspješno vodi konkurentno preduzeće. Takva preduzeća su nam potrebna, a u Podgorici ih ima i biće ih nadam se još više”, rekla je Oluić.

Ona očekuje da će Biznis savjetovalište biti i mjesto gdje će se razmatrati teme i pitanja koja će služiti i Glavnom gradu, u dijelu koji se odnosi na eliminisanje biznis barijera.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik