Kraj za MINI Paceman

Bez autora
Sep 22 2016

Model sa 3 vrata, zasnovan na MINI-ju Countryman, prestaće da se proizvodi do kraja godine, a fabrika je ranije saopštila da naslednik nije u planu.Kupe krosover Paceman, koji se izrađuje u pogonima kompanije Magna Steyr u Austriji, predstavljen je na sajmu automobila u Parizu, 2012, a nakon samo četiri godine biće ukinut. MINI, koji je 2015. već "penzionisao" modele Coupe i Roadster, napraviće tako novi rez u svojoj gami.

Kraj za MINI PacemanModel sa 3 vrata, zasnovan na MINI-ju Countryman, prestaće da se proizvodi do kraja godine, a fabrika je ranije saopštila da naslednik nije u planu.

Kupe krosover Paceman, koji se izrađuje u pogonima kompanije Magna Steyr u Austriji, predstavljen je na sajmu automobila u Parizu, 2012, a nakon samo četiri godine biće ukinut. MINI, koji je 2015. već "penzionisao" modele Coupe i Roadster, napraviće tako novi rez u svojoj gami.

Najnovija treća generacija vozila ovog proizvođača već je uveliko na putevima, a za sada je čine hečbek sa 3 i 5 vrata, kabriolet i Clubman, dok je u pripremi naslednik aktuelnog modela Countryman.

MINI je pre nekoliko godina odlučio da pročisti gamu, tako što će odstraniti modele koji se slabije prodaju, a među njima je očigledno i Paceman, koji nije uspeo da se izbori za dovoljan broj kupaca na tržištu, pored Countrymana.

U 2014. u Evropi je prodato svega 8.730 primeraka, a 2015. još manje, uprkos tome što je automobil redizajniran 2014. godine. Najsnažnija verzija bio je John Cooper Works, pogonjen 1.6 litarskim turbo benzincem sa 218 ks (160 kW) i 280 Nm.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik