Novi Sad vodeći centar Srbije u IT sektoru

Bez autora
Sep 25 2016

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Ana Brnabić odala je danas priznanje Novom Sadu za uspehe koje postiže u IT sektoru, uputivši poziv i drugim gradovima i sredinama u Srbiji da koriste iskustva tog grada. Brnabić je, nakon sastanka sa predstavnicima IT kompanija u Novom Sadu, izjavila da je u taj grad došla da uči od najboljih, da vidi kako Vlada može više da podrži IT kompanije, ali i kako da uspeh koji je u tam sektoru postigao Novi Sad, postignu i drugi gradovi u Srbiji. Ona je izrazila nadu da će u oktobru moći da se vrati u Novi Sad i da će tom prilikom moći, sa kolegama iz Vlade Srbije, da prestavi okvirni plan o tome šta će država uraditi u narednom periodu kako bi podržala IT sektor. Brnabić je navela da je Novi Sad svojevrstan IT centar Srbije, i odličan primer ukrštanja privrede i obrazovnih institucija.

Novi Sad vodeći centar Srbije u IT sektoruMinistar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Ana Brnabić odala je danas priznanje Novom Sadu za uspehe koje postiže u IT sektoru, uputivši poziv i drugim gradovima i sredinama u Srbiji da koriste iskustva tog grada.

Brnabić je, nakon sastanka sa predstavnicima IT kompanija u Novom Sadu, izjavila da je u taj grad došla da uči od najboljih, da vidi kako Vlada može više da podrži IT kompanije, ali i kako da uspeh koji je u tam sektoru postigao Novi Sad, postignu i drugi gradovi u Srbiji.

Ona je izrazila nadu da će u oktobru moći da se vrati u Novi Sad i da će tom prilikom moći, sa kolegama iz Vlade Srbije, da prestavi okvirni plan o tome šta će država uraditi u narednom periodu kako bi podržala IT sektor.

Brnabić je navela da je Novi Sad svojevrstan IT centar Srbije, i odličan primer ukrštanja privrede i obrazovnih institucija.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je nakon sastanka da postoji saglasnost oko toga da je potrebno povećati kvotu na onim smerovima Univerziteta u Novom Sadu koji su potrebni privredi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik