Ikarbus na sajmu kamiona i autobusa u Hanoveru

Bez autora
Sep 25 2016

U Hanoveru u Nemačkoj juče je počeo najveći svetski sajam kamiona i autobusa. Učestvuje čak 2.500 proizvođača iz celog sveta sa oko 100 novih, može se reći revolucionarnih vozila.Prvi serijski kamioni na struju najavljeni su za 2018. godinu, a do 2025. skoro svi teškaši imaće ili električni ili hibridni pogon. Ovaj sajam je važan jer "Ikarbus", kao proizvođač autobusa, očekuje transfer nove tehnologije iz Mercedesa. Fabrika je jedina na Balkanu, ali i u Jugoistočnoj Evropi, koja proizvodi autobuse sa "Mercedesovim" znakom.

Ikarbus na sajmu kamiona i autobusa u HanoveruU Hanoveru u Nemačkoj juče je počeo najveći svetski sajam kamiona i autobusa. Učestvuje čak 2.500 proizvođača iz celog sveta sa oko 100 novih, može se reći revolucionarnih vozila. Prvi serijski kamioni na struju najavljeni su za 2018. godinu, a do 2025. skoro svi teškaši imaće ili električni ili hibridni pogon. Ovaj sajam je važan jer "Ikarbus", kao proizvođač autobusa, očekuje transfer nove tehnologije iz Mercedesa. Fabrika je jedina na Balkanu, ali i u Jugoistočnoj Evropi, koja proizvodi autobuse sa "Mercedesovim" znakom.

"Mercedes" će u okviru kooperacije sa "Ikarbusom" toj fabrici do kraja godine ponuditi najsavremniju tehnologiju za proizvodnju autobusa sa aluminijumskim šasijama i motore najnovije generacije Evro 6.

Autobusi su niskopodni, a za tržište Evrope "Mercedes" ih proizvodi u Tuskoj. Ovo je velika šansa da se zadrži korak sa svetom, ali i otvaranje novih izvoznih šansi za "Ikarbus".

"Zadovoljni smo saradnjom sa 'Ikarbusom'. Imamo nove ideje i novu tehnolgiju. Veoma brzo ćemo vašim inženjerima ponuditi novi model autobusa. Raditi danas autobuse je strateško opredeljenje jer veoma mali broj država u svetu, naročito u Jugoistočnoj Evropi, pravi autobuse. Naprotiv, mnogi su zatvorili svoje pogone, a vi imate šansu da sami radite i osvajate tehnologiju", rekao je Rolf Jirgen Sejrle iz kompanije "Emili Fraj – Mercedes Srbija".

Prvi električni kamion u svetu prikazao je "Mercedes", na promociji pre sajma.

Kamion može da nosi 25 tona, puni se dva časa i ima autonimiju od 200 kilometara. Njegova serijska proizvodnja se očekuje 2018. godine.

Sajam u Hanoveru u potpunosti je posvećen novim tehnologijama.

Za 10 dana ove manifestacije zaključiće se oko 300 miliona evra ugovora o nabavci novih transportnih sredstava, a preko 60 odsto proizvođača dolazi iz Kine ili zemalja Trećeg sveta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik