Fond za razvoj odobrio nove kredite za privrednike

Bez autora
Sep 26 2016

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Upravni odbor Fonda za razvoj na današnjoj sednici odobrio novih 47 kredita za početnike, u ukupnom iznosu od 103,2 miliona dinara, odobrenih po Programu podsticanja razvoja preduzetništva.U saopštenju se navodi da je to samo jedan od 33 programa podrške Vlade kroz „Godinu preduzetništva“ sektoru mikro i malih preduzeća i preduzetnika. Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj, a podrška obuhvata kombinaciju 30 odsto bespovratnih sredstava i 70 odsto kredita Fonda.

Fond za razvoj odobrio nove kredite za privrednikeMinistarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Upravni odbor Fonda za razvoj na današnjoj sednici odobrio novih 47 kredita za početnike, u ukupnom iznosu od 103,2 miliona dinara, odobrenih po Programu podsticanja razvoja preduzetništva.

U saopštenju se navodi da je to samo jedan od 33 programa podrške Vlade kroz „Godinu preduzetništva“ sektoru mikro i malih preduzeća i preduzetnika. 

Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj, a podrška obuhvata kombinaciju 30 odsto bespovratnih sredstava i 70 odsto kredita Fonda.

Od 103,2 miliona dinara danas odobrenih preduzetnicima koji započinju biznis, 30,9 miliona dinara je u bespovratnim sredstavima, a ostatak čini povoljan kredit Fonda.

Upravni odbor Fonda će u narednom periodu, jedanput mesečno, razmatrati sve pristigle zahteve po ovom programu.

Pored ovoga, Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je još 35 povoljnih kredita po sopstvenim programima za podršku investicijama i nabavku trajnih obrtnih sredstava.
 
Sve informacije o odobrenim zahtevima za kredit objavljene su na sajtu Fonda za razvoj, a spisak svih realizovanih zahteva za kredit i isplaćenih sredstava biće dostupan na sajtu www.godinapreduzetnistva.rs, odmah nakon ispunjenja svih potrebnih zakonskih procedura i isplate kredita.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik