Jačanje saradnje sa Japanom u oblasti agrara i životne sredine

Bez autora
Sep 26 2016

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović i ambasador Japana u Srbiji Đujići Takahara ocenili su danas da je saradnja dveju zemalja u sektoru poljoprivrede uspešna, uz realne potencijale za njeno dalje jačanje. Nedimović je iskazao zahvalnost ambasadoru Japana na svim donacijama koje je ta zemlja uputila Srbiji, naročito nakon poplava 2014. godine, kao i na aktuelnoj pomoći opštinama u graničnom pojasu za nabavku opreme za bezbedno uklanjanje otpada, izazvanog masovnim dolaskom i zadržavanjem migranata. Ministar je istakao da se razmena poljoprivredno-prehrambenih proizvoda između Srbije i Japana u poslednjoj godini značajno povećala, i to zahvaljujući povećanju našeg izvoza. Prema njegovim rečima, u narednim godinama naš ukupan izvoz u tu zemlju bi mogao biti još bolji ukoliko povećamo izvoz voća.

Jačanje saradnje sa Japanom u oblasti agrara i životne sredineMinistar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović i ambasador Japana u Srbiji Đujići Takahara ocenili su danas da je saradnja dveju zemalja u sektoru poljoprivrede uspešna, uz realne potencijale za njeno dalje jačanje.

Nedimović je iskazao zahvalnost ambasadoru Japana na svim donacijama koje je ta zemlja uputila Srbiji, naročito nakon poplava 2014. godine, kao i na aktuelnoj pomoći opštinama u graničnom pojasu za nabavku opreme za bezbedno uklanjanje otpada, izazvanog masovnim dolaskom i zadržavanjem migranata. 

Ministar je istakao da se razmena poljoprivredno-prehrambenih proizvoda između Srbije i Japana u poslednjoj godini značajno povećala, i to zahvaljujući povećanju našeg izvoza. 

Prema njegovim rečima, u narednim godinama naš ukupan izvoz u tu zemlju bi mogao biti još bolji ukoliko povećamo izvoz voća.

Na sastanku je konstatovano da postoje interesi obeju strana za nastavak saradnje kroz zajedničke projekte.
Takahara je istakao da su poljoprivreda i zaštita životne sredine među najvažnijim oblastima saradnje Srbije i Japana.

On je potvrdio da Vlada Japana nastavlja da pruža podršku ekonomsko-socijalnom razvoju Srbije kroz različite projekte, pre svega u domenu zaštite životne sredine, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik