Azerbejdžan zainteresovan da investira u Srbiji

Bez autora
Sep 26 2016

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević i ambasador Republike Azerbejdžan u Srbiji Eldar Hasanov ukazali su tokom današnjeg susreta na izuzetne bilateralne odnose i decenijsko prijateljstvo između dve zemlje. Sagovornici su se osvrnuli i na nedavnu izjavu generalnog sekretara Ban Kimuna da je odnos Srbije i Azerbejdžana primer u svetu, posebno imajući u vidu versku pripadnost većinskih naroda.Knežević je poručio da je vreme za bolje ekonomske odnose, i naglasio da unapređenje međusobne saradnje vidi u tri segmenta – grinfild investicijama, privatizaciji preostalih preduzeća i u aktiviranju mehanizama javno-privatnog partnerstva.

Azerbejdžan zainteresovan da investira u SrbijiMinistar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević i ambasador Republike Azerbejdžan u Srbiji Eldar Hasanov ukazali su tokom današnjeg susreta na izuzetne bilateralne odnose i decenijsko prijateljstvo između dve zemlje.

Sagovornici su se osvrnuli i na nedavnu izjavu generalnog sekretara Ban Kimuna da je odnos Srbije i Azerbejdžana primer u svetu, posebno imajući u vidu versku pripadnost većinskih naroda. 

Knežević je poručio da je vreme za bolje ekonomske odnose, i naglasio da unapređenje međusobne saradnje vidi u tri segmenta – grinfild investicijama, privatizaciji preostalih preduzeća i u aktiviranju mehanizama javno-privatnog partnerstva. 

Hasanov je u tom cilju preporučio da je potrebno da se delegiraju osobe koje će na operativnom nivou pratiti razvoj saradnje. 

Sagovornici su istakli da će se na proleće organizovati i poslovni forum Srbije i Azerbejdžana, koji bi značajno doprineo boljim rezultatima u ekonomskoj saradnji.

Ambasador je takođe istakao zainteresovanost azerbejdžanskih kompanija za učešće u investicionim projektima u Srbiji, uz uverenje da će primera dobre ekonomske saradnje biti sve više u budućnosti, kao što je to slučaj sa izgradnjom Koridora 11.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik