Veća sredstva EBRD "Eurobanci" za podsticanje trgovine

Bez autora
Sep 27 2016

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je, u okviru svog programa trgovinskih olakšica (TPF), povećala kreditnu liniju "Eurobanci" a. d. Beograd za podsticanje trgovine u Srbiji sa 20 na 50 miliona evra. "Eurobanka" se programu TFP priključila 2011. godine i od tada podržava izvozno-uvozne aktivnosti svojih klijenata, navodi se u saopštenju te banke. Povećana kreditna linija će pomoći 'Eurobanci' da još efikasnije ispuni finansijske potrebe svojih klijenata i dodatno proširi njihove aktvinosti, od čega će cela ekonomija imati koristi, izjavio je Henri Rasel, direktor EBRD zadužen za finansijske institucije na zapadnom Balkanu. Pokrenut 1999. godine, TFP program ima za cilj unapređenje međunarodne trgovine i trenutno okuplja više od 100 partnerskih banaka u 27 zemalja u kojima EBRD investira, uz ukupne investicije koje premašuju 1,5 milijardi evra i više od 800 banaka sa kojima sarađuje širom sveta.

Veća sredstva EBRD "Eurobanci" za podsticanje trgovineEvropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je, u okviru svog programa trgovinskih olakšica (TPF), povećala kreditnu liniju "Eurobanci" a. d. Beograd za podsticanje trgovine u Srbiji sa 20 na 50 miliona evra.

"Eurobanka" se programu TFP priključila 2011. godine i od tada podržava izvozno-uvozne aktivnosti svojih klijenata, navodi se u saopštenju te banke.

- Povećana kreditna linija će pomoći 'Eurobanci' da još efikasnije ispuni finansijske potrebe svojih klijenata i dodatno proširi njihove aktvinosti, od čega će cela ekonomija imati koristi - izjavio je Henri Rasel, direktor EBRD zadužen za finansijske institucije na zapadnom Balkanu.

Pokrenut 1999. godine, TFP program ima za cilj unapređenje međunarodne trgovine i trenutno okuplja više od 100 partnerskih banaka u 27 zemalja u kojima EBRD investira, uz ukupne investicije koje premašuju 1,5 milijardi evra i više od 800 banaka sa kojima sarađuje širom sveta.

Od početka rada u Srbiji, EBRD je uložila oko 4,4 milijarde evra u preko 200 projekata širom zemlje. Ova banka investira u finansijski sektor, industriju, trgovinu, poljoprivredu, energetiku i infrastrukturu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik