Subotica: Do kraja nedelje prijava nelegalnih objekata

Bez autora
Sep 27 2016

Za skoro deceniju i po koliko traje postupak legalizacije nelegalnih objekata, u Subotici je legalizovano više od 10.000 objekata. Po sadašnjem zakonu, koji je u primeni oko godinu dana, više od 300. Svi koji imaju nelegalni objekat, a žele da iskoriste pogodnosti tog zakona, imaju još par dana da svoj objekat prijave inspekciji.Građani Subotice do kraja ove nedelje imaju mogućnost da sami prijave svoje nelegalne objekte kako bi se pokrenula procedura njihove legalizacije po novom zakonu.

SU: Do kraja nedelje prijava nelegalnih objekataZa skoro deceniju i po koliko traje postupak legalizacije nelegalnih objekata, u Subotici je legalizovano više od 10.000 objekata. Po sadašnjem zakonu, koji je u primeni oko godinu dana, više od 300. Svi koji imaju nelegalni objekat, a žele da iskoriste pogodnosti tog zakona, imaju još par dana da svoj objekat prijave inspekciji.

Građani Subotice do kraja ove nedelje imaju mogućnost da sami prijave svoje nelegalne objekte kako bi se pokrenula procedura njihove legalizacije po novom zakonu. Ovu mogućnost u prethodne dve nedelje je iskoristilo oko 120 građana, a očekuje se da će ova brojka do završetka akcije biti još i veća.

"Posle toga će Ministarstvo preduzeti sledeće korake: verovatno, s obzirom da su oni najavili da neće biti produžetka roka tog popisa, ozakonjenje će i dalje da se vrši, međutim, verovatno će ti privilegovani uslovi, koji su bili do sada precizirani, biti na neki način ukinuti",  kaže Vesna Hajnal, sekretarka Sekretarijata za inspekcijske poslove u Subotici.

Od početka primene Zakona o ozakonjenju nelegalnih objekata, u Subotici je u proceduru ušlo preko 300 predmeta.

„Struktura je takva da se to odnosi na porodične stambene kuće, na pomoćne objekte, na dogradnje razne koje su rađene, manje ili veće, ali vlasnici žele da iskoriste ovu priliku i tako da kažem pod povoljnijim uslovima pokušavaju da završe taj postupak",  ističe Zoran Ćopić, sekretar Sekretarijata za građevinarstvo u Subotici.

Od početka procesa legalizacije pre 13 godina, u Subotici je legalizovano skoro 11.000 objekata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik