Kliman: Ove godine 90 milijuna noćenja i 9,5 milijardi eura prihoda od turizma

Bez autora
Sep 27 2016

Ove godine u hrvatskom turizmu se očekuje oko 90 milijuna noćenja i oko 9,5 milijardi eura prihoda od turizma, od čega više od 8 milijardi eura od stranih te oko 1,5 milijardu od domaćih turista, izjavio je u utorak tehnički ministar turizma Anton Kliman prilikom obilježavanja Svjetskog dana turizma. Izgledno je da ćemo ove godine u turizmu znatno premašiti prošlogodišnje i fizičke i financijske rezultate, što će biti važan doprinos turizma državnom proračunu i dobra perspektiva za hrvatsku ekonomiju, naglasio je Kliman, iznoseći očekivanje da će do kraja ove godine u Hrvatskoj biti ostvareno oko 90, a možda i više od 90 milijuna noćenja. To je za oko 10 milijuna noćenja više nego u 2015. kada ih je bilo ukupno oko 80 milijuna.

Kliman: Ove godine 90 milijuna noćenja i 9,5 milijardi eura prihoda od turizmaOve godine u hrvatskom turizmu se očekuje oko 90 milijuna noćenja i oko 9,5 milijardi eura prihoda od turizma, od čega više od 8 milijardi eura od stranih te oko 1,5 milijardu od domaćih turista, izjavio je u utorak tehnički ministar turizma Anton Kliman prilikom obilježavanja Svjetskog dana turizma.

"Izgledno je da ćemo ove godine u turizmu znatno premašiti prošlogodišnje i fizičke i financijske rezultate, što će biti važan doprinos turizma državnom proračunu i dobra perspektiva za hrvatsku ekonomiju", naglasio je Kliman, iznoseći očekivanje da će do kraja ove godine u Hrvatskoj biti ostvareno oko 90, a možda i više od 90 milijuna noćenja. To je za oko 10 milijuna noćenja više nego u 2015. kada ih je bilo ukupno oko 80 milijuna.

"Ljetna sezona ove godine prošla je odlično, a i posezona je već 'daleko' odmakla po rezultatima od lanjske. Samo u rujnu do sada imamo 9,7 milijuna noćenja, a do kraja mjeseca moglo bi ih biti i 10 milijuna. To je veliki porast u odnosu na lanjski rujan kada je bilo ukupno 9,1 milijun noćenja", kazao je Kliman.

Kako su i najave za listopad odlične, kao i najave za studeni, zbog kongresa, te za prosinac, pogotovo zbog adventskih manifestacija, ministar vjeruje da će ova godina u turizmu biti znatno bolja od lanjske te da će fizičke pokazatelje (noćenja) pratiti i odgovarajući porast prihoda.

"Sukladno očekivanom porastu noćenja do kraja ove godine na oko 90 milijuna, očekujemo i porast prihoda koji bi ukupno od stranih i domaćih turista mogli dosegnuti oko 9,5 milijardi eura, pri čemu bi rast trebao biti i od stranih i od domaćih turista", zaključio je Kliman.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik