Vlada odobrila projekte vrijedne 678 milijuna kuna: Luksuzni autokamp Punta Nova i Hotel Park u Rovinju

Bez autora
Sep 28 2016

U Banskim dvorima danas će konačno povećati listu strateških državnih projekata – Vlada među one investicije za koje će se skratiti procedure i ukloniti prepreke za realizaciju uvrštava gradnju autokampa Punta Nova na Pagu i Hotela Park 5* u Rovinju. Taj status do sada su dobila tek četiri projekta; HEP-ovo ulaganje u rekonstrukciju TE Plomin, gradnja kontejnerskog terminala u Luci Rijeka, regionalnog centra gospodarenja otpadom Piškornica, te gradnja LNG terminala, za čiju je realizaciju nedavno, zbog odluke da se gradi plutajući terminal, Vlada dala požurnicu. Nova su dva strateška projekta, inače, odobrenje za dobivanje tog statusa od Povjerenstva za procjenu projekata dobila još pred više od dvije godine, za mandata bivše Milanovićeve Vlade, ali je, prema objašnjenju iz Vlade, tek sada upotpunjena dokumentacija o preduvjetima za realizaciju, koju su utvrđivale operativne skupine.

Vlada odobrila projekte vrijedne 678 milijuna kuna: Luksuzni autokamp Punta Nova i Hotel Park u RovinjuU Banskim dvorima danas će konačno povećati listu strateških državnih projekata – Vlada među one investicije za koje će se skratiti procedure i ukloniti prepreke za realizaciju uvrštava gradnju autokampa Punta Nova na Pagu i Hotela Park 5* u Rovinju.

Taj status do sada su dobila tek četiri projekta; HEP-ovo ulaganje u rekonstrukciju TE Plomin, gradnja kontejnerskog terminala u Luci Rijeka, regionalnog centra gospodarenja otpadom Piškornica, te gradnja LNG terminala, za čiju je realizaciju nedavno, zbog odluke da se gradi plutajući terminal, Vlada dala požurnicu.

Nova su dva strateška projekta, inače, odobrenje za dobivanje tog statusa od Povjerenstva za procjenu projekata dobila još pred više od dvije godine, za mandata bivše Milanovićeve Vlade, ali je, prema objašnjenju iz Vlade, tek sada upotpunjena dokumentacija o preduvjetima za realizaciju, koju su utvrđivale operativne skupine.

Autokamp Punta Nova investicija je tvrtke Nova Camping, biti će u najvišoj kategoriji pet zvjezdica, imat će 500 kamp parcela, 85 kamp mjesta, 250 mbilnih kućica smještajnog kapaciteta 2200 osoba, u kojima se predviđa zapošljavanje 20 stalnih i 145 sezonskih radnika.

Hotel Park 5* investicija je rovinjske Maistre teška 539 milijuna kuna. Ona obuhvaća zamjenu postojećeg hotela Park 3* novim luksuznim objektom tipa Yacht harbour hotela, a predviđa se cjelogodišnje poslovanje hotela sa 190 ekskluzivnih soba i 20 apartmana, a ukupno će biti otvoreno 85 novih radnih mjesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik