Hyundai već 20 godina postoji na BiH tržištu

Bez autora
Sep 28 2016

Brand Hyundai je 20 godina prisutan na bosansko–hercegovačkom tržištu i važi za veoma kvalitetan, siguran i pristupačan brand. Zbog činjenice da se prodavalo samo 30.000 automobila godišnje, mnogi su bili mišljenja da Koreja nema potrebu za automobilskom industrijom. Ovoj kritici oštro se suprotstavio Chung Ju-Ying kada je u decembru 1967. godine osnovao kompaniju Hyundai. On je tom prilikom rekao: „Prosperitet nacije ide ruku pod ruku s razvojem njezine mobilnosti i fleksibilnosti! Istorijski razvoj ljudskog društva, od konjske zaprege do prekookeanskih brodova u modernoj Engleskoj kao i razvoj automobila u Americi, najbolji je dokaz te teze! Vjerujte mi, jednom će i Hyundai ući među vodeće svjetske proizvođače automobila!“ Nakon toga u Koreju je stiglo predstavništvo Forda u potrazi za partnerom. Međutim, nakon nešto više od 40 godina Hyundai/Kia grupacija je prestigla Ford na listi najprodavanijih vozila i postala zvanično četvrti najveći proizvođač automobila na svijetu.

Hyundai već 20 godina postoji na BiH tržištuBrand Hyundai je 20 godina prisutan na bosansko–hercegovačkom tržištu i važi za veoma kvalitetan, siguran i pristupačan brand.

Zbog činjenice da se prodavalo samo 30.000 automobila godišnje, mnogi su bili mišljenja da Koreja nema potrebu za automobilskom industrijom. Ovoj kritici oštro se suprotstavio Chung Ju-Ying kada je u decembru 1967. godine osnovao kompaniju Hyundai. On je tom prilikom rekao: „Prosperitet nacije ide ruku pod ruku s razvojem njezine mobilnosti i fleksibilnosti!

Istorijski razvoj ljudskog društva, od konjske zaprege do prekookeanskih brodova u modernoj Engleskoj kao i razvoj automobila u Americi, najbolji je dokaz te teze! Vjerujte mi, jednom će i Hyundai ući među vodeće svjetske proizvođače automobila!“ Nakon toga u Koreju je stiglo predstavništvo Forda u potrazi za partnerom. Međutim, nakon nešto više od 40 godina Hyundai/Kia grupacija je prestigla Ford na listi najprodavanijih vozila i postala zvanično četvrti najveći proizvođač automobila na svijetu.

Hyundai kompanija se od samog početka zauzima za kvalitet i sigurnost svojih vozila, što potvrđuje činjenica da Hyundai modeli osvajaju prestižne nagrade širom svijeta. Vrijednost brand-a Hyundai Motor Company je konstantno u porastu i upravo je Hyundai najbrže rastući brand autoindustrije.

Na tržištu Bosne i Hercegovine Hyundai gravitira već 20 godina i bilježi zavidne rezultate. Za to vrijeme on je u čitavoj državi raširio svoju mrežu servisno prodajnih centara. Od toga se dva nalaze u Sarajevu „Hyundai Auto BH“ i „Billy“, u Tuzli „AC Jusufbegović“ i „Auto kuća Smajlović“, u Mostaru „Auto Start“, u Brčkom „UTP Iskra Comerc“, u Doboju – jug „Autocentar Ganjgo“ i „Auto Plus“ u Banjaluci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik