Ulaganje u kvalitetnu obuku mladih vozača daje rezultate

Bez autora
Sep 28 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ukazao je danas na značaj i rezultate Nacionalne vozačke akademije (NAVAK), čiji polaznici ne izazivaju saobraćajne nesreće i mnogo manje učestvuju u nezgodama koje drugi izazivaju. Stefanović je, predstavljajući rezultate drugog kruga edukacije mladih vozača kroz akciju "Život za mlade vozače", izjavio da mladi vozači koji su prošli pomenutu obuku nisu izazvali nijedan udes, dok je njihov procenat učešća u saobraćajnim nesrećama za čak 52 odsto manji u odnosu na druge vozače iz njihove kategorije. On je objasnio da je upravo ovaj projekat, koji se sprovodi već drugu godinu zaredom, dao dobre rezultate, koji su pokazali da smo na pravom putu, kao i da se isplati ulaganje u kvalitetniju obuku vozača. Prema njegovim rečima, ta obuka je besplatna i za mlade i za državu, i to zahvaljujući Nacionalnoj vozačkoj akademiji (NAVAK) i njenim partnerima.

Ulaganje u kvalitetnu obuku mladih vozača daje rezultatePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ukazao je danas na značaj i rezultate Nacionalne vozačke akademije (NAVAK), čiji polaznici ne izazivaju saobraćajne nesreće i mnogo manje učestvuju u nezgodama koje drugi izazivaju.

Stefanović je, predstavljajući rezultate drugog kruga edukacije mladih vozača kroz akciju "Život za mlade vozače", izjavio da mladi vozači koji su prošli pomenutu obuku nisu izazvali nijedan udes, dok je njihov procenat učešća u saobraćajnim nesrećama za čak 52 odsto manji u odnosu na druge vozače iz njihove kategorije.

On je objasnio da je upravo ovaj projekat, koji se sprovodi već drugu godinu zaredom, dao dobre rezultate, koji su pokazali da smo na pravom putu, kao i da se isplati ulaganje u kvalitetniju obuku vozača.

Prema njegovim rečima, ta obuka je besplatna i za mlade i za državu, i to zahvaljujući Nacionalnoj vozačkoj akademiji (NAVAK) i njenim partnerima.

Potpredsednik Vlade je istovremeno izneo podatke o tome da je tokom avgusta i septembra na srpskim putevima zabeleženo značajno bolje stanje po pitanju bezbednosti saobraćaja.

On je precizirao da je poginulo 38 osoba manje u odnosu na isti period 2015. godine, uz ocenu da to pokazuje da se trud isplatio i da su dale rezultate sve one preventivne akcije koje je sprovodio MUP i Uprava saobraćajne policije.

Stefanović je podsetio na to da su glavni uzročnici saobraćajnih nesreća prekoračenje brzine, nevezivanje sigurnosnih pojaseva i vožnja pod dejstvom alkohola, i uputio apel vozačima da se odgovorno ponašaju i prema sebi i prema drugima.

Direktor NAVAK-a Mirko Alvirović podsetio je na činjenicu da je ovo prva škola bezbedne vožnje u Srbiji, koja mlade vozače ne uči kako da voze brzo, već kako da prepoznaju i izbegnu opasnost na putu.

Alvirović je ukazao na to da će i ove godine 1.500 mladih imati priliku da pohađaju besplatnu obuku na toj akademiji, zahvaljujući partnerima NAVAK-a – OMV-u i DDOR-u.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik