Za pomoć konkurisalo 43 mladih preduzetnika

Bez autora
Sep 28 2016

Čak 43 mlada preduzetnika iz 32 zemlje veruju da je njihov proizvod apsolutno vredan poverenja investitora i spreman da osvoji svetsko tržište. Oni su sa tim uverenjem stigli do finala konferencije "Zgrabi šansu" (Keč pič) koji je juče počeo u Beogradu.Ukupno tri dana predstavljaće žiriju nemačkog investicionog fonda "Fond centar investment" svoje ideje u nadi da će privući deo od milion evra sredstava. Beograd je od juče domaćin prvog "Zgrabi šansu" izazova. Pored predstavljanja 43 finalne od ukupno 853 poslovne ideje, mladi inovativni preduzetnici mogli su da čuju i savet stručnjaka.

Za pomoć konkurisalo 43 mladih preduzetnikaČak 43 mlada preduzetnika iz 32 zemlje veruju da je njihov proizvod apsolutno vredan poverenja investitora i spreman da osvoji svetsko tržište. Oni su sa tim uverenjem stigli do finala konferencije "Zgrabi šansu" (Keč pič) koji je juče počeo u Beogradu. Ukupno tri dana predstavljaće žiriju nemačkog investicionog fonda "Fond centar investment" svoje ideje u nadi da će privući deo od milion evra sredstava.

Beograd je od juče domaćin prvog "Zgrabi šansu" izazova. Pored predstavljanja 43 finalne od ukupno 853 poslovne ideje, mladi inovativni preduzetnici mogli su da čuju i savet stručnjaka.

- U Srbiji radi 350 nemačkih kompanija koje zapošljavaju 310.000 ljudi - istakao je otvarajući konferenciju Aksel Ditman, nemački ambasador u Srbiji.

- Ali nije to samo važno zbog investicija. Ključno je da se razvija preduzetništvo i startapovi. Važno je da investicije dolaze sa svih strana.

Barometar

Čak 90 odsto ispitanika "Preduzetničkog barometra" agencije "Ernst i Jang", smatra da je potrebno smanjenje oporezivanja zarada, a 59 odsto njih ima problem da zadrži ključne zaposlene. Za 57 odsto anketiranih izazov je pronalaženje novih izvora finansiranja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik