Slovenija proglašena najuspješnijom zelenom turističkom destinacijom u svijetu

Bez autora
Sep 29 2016

Slovenija je proglašena najuspješnijom "zelenom destinacijom" u svijetu na svečanosti u Ljubljani što su je priredile Slovenska turistička organizacija (STO) i nizozemska organizacija "Green Destinations" koja je prvi put dodijelila tu titulu. U ocjenjivanju očuvanosti okoliša i potencijala održivog turizma međunarodni žiri bodovao je države prema 100 kriterija, a Slovenija je ispunila čak 96 od zahtijevanih mjerila, objavila je STO. Nakon Slovenije, najbolja mjesta na popisu zelenih turističkih odredišta zauzele su Nizozemska, Hrvatska, Portugal, Kanada, Čile, Kina, Španjolska i Velika Britanija. Budite ponosni na svoju državu i na ono što ste postigli u čuvanju njezinih svojstava zelene i čiste prirode, s autentičnom ponudom za vaše goste, kazao je na prigodnoj svečanosti prilikom dodjele titule predsjednik organizacije Green Destionations Albert Salman.

Slovenija proglašena najuspješnijom zelenom turističkom destinacijom u svijetuSlovenija je proglašena najuspješnijom "zelenom destinacijom" u svijetu na svečanosti u Ljubljani što su je priredile Slovenska turistička organizacija (STO) i nizozemska organizacija "Green Destinations" koja je prvi put dodijelila tu titulu.

U ocjenjivanju očuvanosti okoliša i potencijala održivog turizma međunarodni žiri bodovao je države prema 100 kriterija, a Slovenija je ispunila čak 96 od zahtijevanih mjerila, objavila je STO.

Nakon Slovenije, najbolja mjesta na popisu zelenih turističkih odredišta zauzele su Nizozemska, Hrvatska, Portugal, Kanada, Čile, Kina, Španjolska i Velika Britanija.

"Budite ponosni na svoju državu i na ono što ste postigli u čuvanju njezinih svojstava zelene i čiste prirode, s autentičnom ponudom za vaše goste", kazao je na prigodnoj svečanosti prilikom dodjele titule predsjednik organizacije Green Destionations Albert Salman.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik