Na području Kaknja nova investicija od 20 miliona KM

Bez autora
Sep 29 2016

Na lokalitetu Modrinje kod Kaknja počeli su građevinski radovi za izgradnju nove "Fabrike za preradu životinjskih nusproizvoda", u koju će kompanija “Agroproteinka” Zagreb i kakanjska firma “Bioorganika” investirati oko 20 miliona KM. Radi se o investiciji zagrebačke “Agroproteinke” koja će zahvaljujući višemilionskim ulaganjima rezultirati i otvaranjem značajnog broja novih radnih mjesta. Izgradnja ove fabrike rezultat je povoljnog poslovnog ambijenta koji je kreirala Općina Kakanj i brojnih pogodnosti koje su osigurane za investitore u ovoj lokalnoj zajednici. U novoj fabrici neće biti spaljivanja animalnog otpada sa ovog područja i nema novih opasnih dimnjaka, a rad fabrike će se zasnivati na strogom poštivanju zakonskih propisa i normativa Evropske unije koji se odnose na zaštitu okoline.

Na području Kaknja nova investicija od 20 miliona KMNa lokalitetu Modrinje kod Kaknja počeli su građevinski radovi za izgradnju nove "Fabrike za preradu životinjskih nusproizvoda", u koju će kompanija “Agroproteinka” Zagreb i kakanjska firma “Bioorganika” investirati oko 20 miliona KM.

Radi se o investiciji zagrebačke “Agroproteinke” koja će zahvaljujući višemilionskim ulaganjima rezultirati i otvaranjem značajnog broja novih radnih mjesta.

Izgradnja ove fabrike rezultat je povoljnog poslovnog ambijenta koji je kreirala Općina Kakanj i brojnih pogodnosti koje su osigurane za investitore u ovoj lokalnoj zajednici.

U novoj fabrici neće biti spaljivanja animalnog otpada sa ovog područja i nema novih opasnih dimnjaka, a rad fabrike će se zasnivati na strogom poštivanju zakonskih propisa i normativa Evropske unije koji se odnose na zaštitu okoline.

Fabrika će vršiti toplinsku preradu animalnog otpada sa ciljem proizvodnje animalnih proteina, te životinjske i tehničke masti.

Za razvoj ovog značajnog projekta nadležne općinske službe Kaknja, u saradnji sa nadležnim resornim kantonalnim i federalnim ministarstvima, pružile su punu podršku i zahvaljujući tome na ovom lokalitetu već su počeli pripremni zemljani radovi za gradnju nove fabrike, koja će poslovati u okviru domaće firme “Bioorganika” Kakanj.sv

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik