Ukinuta dozvola Privrednoj banci Sarajevo

Bez autora
Sep 29 2016

Agencija za bankarstvo Federacije BiH /FBiH/ ukinula je Privrednoj banci Sarajevo /PBS/ dozvolu za osnivanje i obavljanje bankarskih poslova sa 30. septembrom. Iz Agencije za bankarstvo FBiH saopšteno je da se sva prava i obaveze PBS prenose na BOR banku Sarajevo, kao pravnog nasljednika PBS, a nakon statusne promjene pripajanja i brisanja PBS-a u registru kod nadležnog suda. Nakon prestanka rada PBS-a, BOR banka Sarajevo će, kroz izmjene Statuta, promijeniti ime u Privredna banka Sarajevo, zadržati transakcijski račun i SVIFT kod PBS-a. Ovakva strategija konsolidacije banaka u FBiH doprinosi boljoj konkurentnosti, većoj bezbjednosti u poslovanju, te jačanju bankarskog sistema FBiH.

Ukinuta dozvola Privrednoj banci SarajevoAgencija za bankarstvo Federacije BiH /FBiH/ ukinula je Privrednoj banci Sarajevo /PBS/ dozvolu za osnivanje i obavljanje bankarskih poslova sa 30. septembrom.

Iz Agencije za bankarstvo FBiH saopšteno je da se sva prava i obaveze PBS prenose na BOR banku Sarajevo, kao pravnog nasljednika PBS, a nakon statusne promjene pripajanja i brisanja PBS-a u registru kod nadležnog suda.

Nakon prestanka rada PBS-a, BOR banka Sarajevo će, kroz izmjene Statuta, promijeniti ime u Privredna banka Sarajevo, zadržati transakcijski račun i SVIFT kod PBS-a.

Ovakva strategija konsolidacije banaka u FBiH doprinosi boljoj konkurentnosti, većoj bezbjednosti u poslovanju, te jačanju bankarskog sistema FBiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik