Iz turbina struja za 5.500 domova

Bez autora
Oct 02 2016

Drugi vetropark zajedničke firme srpskog biznismena Miodraga Kostića i italijanske kompanije "Fintel energija grup spa" pod nazivom "La pikolina" otvara se u ponedeljak, a za sledeću godinu planira se postavljanje i 20 novih, još većih vetroturbina. Reč je o razvoju mnogo većeg projekta "Košava", koji će se, takođe, nalaziti u okolini Vršca, ukupne snage 117 megavata, gde će u prvoj fazi biti investirano oko 50 miliona evra. U ponedeljak ćemo pustiti u rad vetropark "La pikolina" u čiju je izgradnju uloženo više od 10 miliona evra, i koji će snabdevati oko 5.500 domaćinstava električnom energijom, kaže Ticijano Đovaneti, izvršni direktor kompanije "MK fintel vind". Pogon u južnom Banatu, prvi vetropark u ovom delu Srbije, ima snagu 6,6 megavata. Probni rad vetroparka "La pikolina" započeo je sredinom jula ove godine, kada je 1,5 miliona kilovat-sati električne energije poteklo ka Vršcu.

Iz turbina struja za 5.500 domovaDrugi vetropark zajedničke firme srpskog biznismena Miodraga Kostića i italijanske kompanije "Fintel energija grup spa" pod nazivom "La pikolina" otvara se u ponedeljak, a za sledeću godinu planira se postavljanje i 20 novih, još većih vetroturbina. Reč je o razvoju mnogo većeg projekta "Košava", koji će se, takođe, nalaziti u okolini Vršca, ukupne snage 117 megavata, gde će u prvoj fazi biti investirano oko 50 miliona evra.

- U ponedeljak ćemo pustiti u rad vetropark "La pikolina" u čiju je izgradnju uloženo više od 10 miliona evra, i koji će snabdevati oko 5.500 domaćinstava električnom energijom - kaže Ticijano Đovaneti, izvršni direktor kompanije "MK fintel vind".

- Pogon u južnom Banatu, prvi vetropark u ovom delu Srbije, ima snagu 6,6 megavata. Probni rad vetroparka "La pikolina" započeo je sredinom jula ove godine, kada je 1,5 miliona kilovat-sati električne energije poteklo ka Vršcu.

Đovaneti dodaje i da u prvoj četvrtini 2017. počinje postavljanje dodatnih 20, još većih turbina.

- Projektom "Košava" će se otvoriti nova radna mesta na lokalnom nivou bar u naredne dve godine - tvrdi izvršni direktor ove kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik