Naredne dve godine posvećene borbi protiv sive ekonomije

Bez autora
Oct 11 2016

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku o proglašenju 2017. i 2018. za godine borbe protiv sive ekonomije u sklopu Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije.Imajući u vidu to da je borba protiv sive ekonomije u Republici Srbiji označena kao jedan od strateških prioriteta Vlade, 2015. godine usvojen je Nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije sa Akcionim planom za sprovođenje tog programa.

Naredne dve godine posvećene borbi protiv sive ekonomijeVlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku o proglašenju 2017. i 2018. za godine borbe protiv sive ekonomije u sklopu Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije.

Imajući u vidu to da je borba protiv sive ekonomije u Republici Srbiji označena kao jedan od strateških prioriteta Vlade, 2015. godine usvojen je Nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije sa Akcionim planom za sprovođenje tog programa.

Takođe, Vlada je, u okviru sprovođenja mera iz Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije, a u skladu sa Akcionim planom, donela Zaključak o preuzimanju aktivnosti u vezi sa pripremama za organizovanje nagradne igre u robi i uslugama u okviru kampanje „Podizanje svesti i građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i motivacija za poštovanje propisa“.

Nagradnu igru i sprovođenje kampanje, Ministarstvo finansija kao priređivač, organizovaće u toku 2016. i 2017. godine.

Na sednici Vlade donet je i Zaključak o usvajanju teksta zajedničke deklaracije Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o saradnji u oblasti modernizacije privreda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik