Uniprom želi da preuzme Luku Bar

Bez autora
Oct 12 2016

Vlasnik kompanije Uniprom Veselin Pejović i investitori iz Poljske zainteresovani su za učešće u predstojećoj privatizaciji Luke Bar, za koju Vlada uskoro planira da raspiše tender. Prema nezvaničnim informacijama koje je list dobio od radnika barske kompanije, prošle sedmice su Poljaci u hotelu Sidro, koji je u vlasništvu Luke Bar, dva dana razgovarali sa predsjednikom Tenderske komisije Brankom Vujovićem i izvršnim direktorom Luke Bar Slobom Pajovićem. Pajović se u utorak nije javljao na telefon, niti odgovarao na poruku novinara. Iz Uniproma su potvrdili da su zainteresovani za učešće na tenderu. Istina je da je Uniprom zainteresovan za Luku Bar, saopšteno je iz nikšićke kompanije. List nije dobio odgovor na pitanje da li su Poljaci koji su zainteresovani za privatizaciju barske kompanije, Pejovićevi partneri sa kojima posluje u nikšićkim Rudnicima boksita.

Uniprom želi da preuzme Luku BarVlasnik kompanije Uniprom Veselin Pejović i investitori iz Poljske zainteresovani su za učešće u predstojećoj privatizaciji Luke Bar, za koju Vlada uskoro planira da raspiše tender, pišu Vijesti.

Prema nezvaničnim informacijama koje je list dobio od radnika barske kompanije, prošle sedmice su Poljaci u hotelu Sidro, koji je u vlasništvu Luke Bar, dva dana razgovarali sa predsjednikom Tenderske komisije Brankom Vujovićem i izvršnim direktorom Luke Bar Slobom Pajovićem.

Pajović se u utorak nije javljao na telefon, niti odgovarao na poruku novinara.

Iz Uniproma su potvrdili da su zainteresovani za učešće na tenderu.

"Istina je da je Uniprom zainteresovan za Luku Bar", saopšteno je iz nikšićke kompanije.

List nije dobio odgovor na pitanje da li su Poljaci koji su zainteresovani za privatizaciju barske kompanije, Pejovićevi partneri sa kojima posluje u nikšićkim Rudnicima boksita.

Vlada je krajem avgusta prošle godine koncesije na eksploataciju boksita dodijelila firmi Onico SA ia Varšave koja je jedina dostavila ponudu na ranije objavljeni oglas.

Onico je nakon toga prenio koncesije na konzorcijum kompanija Uniprom metali, kupca imovine Rudnika boksita i Uniprom.

Privatizacija Luke Bar predviđena je ovogodišnjim planom privatizacije. Planirana je prodaja oko 54 odsto akcija Luke u svojini države.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik