Potpisali Sporazum vrijedan 15 miliona

Bez autora
Oct 12 2016

Kompanija Uniprom potpisala je danas u Podgorici Sporazum o saradnji sa austrijskim preduzećem "Hertwich Engineering", vrijedan 15 miliona eura, za izgradnju fabrike bileta, odnosno trupaca kapaciteta 60 hiljada tona i fabrike silumina, odnosno legura 30 hiljada tona. Vlasnik Uniproma, Veselin Pejović, saopštio je da je ta kompanija, zahvaljujući pozitivnom ekonomskom ambijentu koji je obezbijedila Vlada, uspjela da dogovori taj značajan posao. Na taj način nastavljamo rad na podizanju crnogorske industrije i obezbjeđujemo stabilnost i perspektivu poslovanja Uniprom Aluminijumske industrije i egzistenciju svakom zaposlenom, naveo je Pejović u saopštenju. Prema njegovim riječima, u skladu sa strateškim razvojem i vizijom Uniprom Aluminijumska industrija stvaraju se uslovi za dodatna radna mjesta.

Potpisali Sporazum vrijedan 15 milionaKompanija Uniprom potpisala je danas u Podgorici Sporazum o saradnji sa austrijskim preduzećem "Hertwich Engineering", vrijedan 15 miliona eura, za izgradnju fabrike bileta, odnosno trupaca kapaciteta 60 hiljada tona i fabrike silumina, odnosno legura 30 hiljada tona.

Vlasnik Uniproma, Veselin Pejović, saopštio je da je ta kompanija, zahvaljujući pozitivnom ekonomskom ambijentu koji je obezbijedila Vlada, uspjela da dogovori taj značajan posao.

“Na taj način nastavljamo rad na podizanju crnogorske industrije i obezbjeđujemo stabilnost i perspektivu poslovanja Uniprom Aluminijumske industrije i egzistenciju svakom zaposlenom”, naveo je Pejović u saopštenju.

Prema njegovim riječima, u skladu sa strateškim razvojem i vizijom Uniprom Aluminijumska industrija stvaraju se uslovi za dodatna radna mjesta.

“Ovo je ujedno i druga faza ka našem strateškom cilju, a to je da se alumijum ne izvozi kao sirovina već kao poluproizvod i finalni proizvod. Kao što smo i najavljivali, sve ide u skladu sa zacrtanim planovima, tako da ćemo, kao i do sada, nastaviti da ispunjavamo najavljene planove”, rekao je Pejović.

On je kazao da izgradnjom te dvije fabrike i remontom elektrolize Uniprom Aluminijumska industrija zauzima svoju poziciju kao jedan od tri lidera u proizvodnji aluminijuma u Evropi.

Gradnja fabrike silumina će početi već narednih dana, a biće otvorena u julu naredne godine, kapaciteta 30 hiljada tona legura.

"Hertwich Engineering" je kompanija koja posluje u okviru SMS grupe, poznate po dizajniranju, izgradnji, nabavci i ekspertizi u sferi mašinerije i opreme za aluminijumsku industriju i proizvodnju aluminijumskih poluproizvoda.

Predstavnik "Hertwich Engineeringa", Ginter Vimrojter, kazao je da je veoma zadovoljan što su u Crnoj Gori i što mogu da doprinesu razvoju Kombinata aluminijuma u Podgorici (KAP) tako što će instalirati opremu za proizvodnju trupaca i ingota.

“Veza sa KAP-om je ostvarena prilično davno, već unazad deset godina, ali do ovog trenutka nijesmo uspjeli da se dogovorimo o daljem razvoju i našem doprinosu. Veoma smo zadovoljni što radimo sa novim vlasnikom Kombinata i nadamo se da će u bliskoj budućnosti KAP unaprijediti svoju proizvodnju i otvoriti nova radna mjesta”, naveo je Vimrojter.

Prema njegovim riječima, veoma su srećni što su u Crnoj Gori i što mogu da daju svoj doprinos daljem ekonomskom razvoju tog područja.

“Crna Gora je jako lijepa zemlja sa finim ljudima tako da smo jako srećni što ćemo raditi na ovom projektu”, dodao je Vimrojter.

Hertwich Engineering već 40 godina drži svjetsku lidersku poziciju u sferi proizvodnih linija fabrika bileta ili trupaca, odnosno 90 odsto market share-a.

“Uz naprednu tehnologiju topljenja, ova kompanija je tokom posljednjih godina uspjela da uvede revolucije u industriju metala”, zaključuje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik