CG odlična prilika za investicije

Bez autora
Oct 12 2016

Crna Gora je odlična prilika za investiranje u nekretnine, bilo da je riječ o kupcima kuća za odmor ili velikim investitorima, ocjenjuju britanski mediji. Ugledni listovi i online mediji The Times, Sunday Times, Daily Star i Global property ističu da mala balkanska država ima fantastičnu prirodu i ponudu nekretnina, rastuću turističku industriju i zvanično opredjeljenje za razvoj visokog turizma. Crna Gora nudi odlične prilike za investiranje u nekretnine. Ova zemlja ima rastuću turističku industriju, potpomognutu vladinim Master planom za turizam do 2020, čiji je cilj da razvije ponudu hotela, golf terena i drugih luksuznih objekata radi privlačenja bogatijih turista, navodi u analizi portal Global property, citirajući Glendu Lazar, britanskog specijalistu za investicije u Evropi, saopšteno je iz kompanije Luštica Development.

CG odlična prilika za investicijeCrna Gora je odlična prilika za investiranje u nekretnine, bilo da je riječ o kupcima kuća za odmor ili velikim investitorima, ocjenjuju britanski mediji.

Ugledni listovi i online mediji The Times, Sunday Times, Daily Star i Global property ističu da mala balkanska država ima fantastičnu prirodu i ponudu nekretnina, rastuću turističku industriju i zvanično opredjeljenje za razvoj visokog turizma.

"Crna Gora nudi odlične prilike za investiranje u nekretnine. Ova zemlja ima rastuću turističku industriju, potpomognutu vladinim Master planom za turizam do 2020, čiji je cilj da razvije ponudu hotela, golf terena i drugih luksuznih objekata radi privlačenja bogatijih turista”, navodi u analizi portal Global property, citirajući Glendu Lazar, britanskog specijalistu za investicije u Evropi, saopšteno je iz kompanije Luštica Development.

U tekstu pod naslovom "Svježi uglovi Evrope – pa čak i Amerika - otvaraju se za lovce na kuću za odmor" autora Tima Palmera, britanski "Sunday times" i "The Times" smještaju Crnu Goru u društvo prestižnih destinacija poput Španije, Francuske i SAD.

"Dugoročno, najznačajniji događaj za Britance koji traže nove predjele u inostranstvu može biti uspon aerodroma Tivat, u maloj balkanskoj državi Crnoj Gori. Kada je Easy Jet na proljeće počeo da leti prema Crnoj Gori sa Getvika, donio je jedan od najspektakularnijih i neotkrivenih obalnih poteza u Evropi na dohvat ruke po prvi put", konstatuje Palmer, podsjećajući da je tivatski aerodrom na samo 20 minuta vožnje od "prelijepog srednjovjekovnog grada Kotora, UNESCO-ve svjetske baštine, koji je kao mini Dubrovnik smješten na najjužnijem fjordu u Evropi".

Citirajući stručnjake za nekretnine, Palmer navodi da je još "bogatija berba na poluostrvu Luštica gdje možete naći imovinu velike vrijednosti u idiličnim selima okruženim maslinjacima, skrivenim plažama i blistavim morem".

"Ne možete nigdje u Evropi naići na ovakva mjesta, a tako blizu, dostupna kratkom vožnjom", kaže Andrea Marston suosnivač agencije za nekretnine Montenegro Prospects.

"Kotor je lijep, ali to je dobro otkriven prostor – na kruzing ruti je. Poluostrvo Luštica je zaista netaknuto, sa mnogo malih plaža.”

Investitori počinju da se interesuju za Crnu Goru, a prema njenim riječima, najočigledniji primjer je Luštica Bay, rezidentno luksuzno naselje sa golf terenom na poluostrvu Luštica.

“Da li postoji lepše mjesto na Jadranu nego Rose, na vrhu poluostrva Luštica? Ima lijepe stare kamene kuće, opuštenu atmosferu i velike restorane koji prodaju sveže ribe, sa pogledom na kristalno čisto more na Bokokotorski zaliv”, ističe se u tekstu.

Britanski Express and star zaključuje da se u Crnoj Gori, po prihvatljivim cijenama, može dobiti više od malog parčeta raja. List prenosi stav Nevin Kautri, marketing savjetnika Luštica Development da je "Crna Gora veoma obećavajuća zemlja nevjerovatne obale”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik