Nastavak napredovanja Srbije na "Duing biznis listi"

Bez autora
Oct 12 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović predsedavala je danas zasedanju Radne grupe za unapređenje plasmana Srbije na "Duing biznis listi" Svetske banke.Na zasedanju je ocenjeno da će Srbija ove godine ostvariti napredak na pomenutoj listi, koja rangira 189 zemalja sveta, i na kojoj je naša zemlja u prošloj godini napredovala za čak 32 pozicije, sa 91. na 59. mesto. Takođe, istaknuto je da će Srbija ove godine ostvariti napredak u pet oblasti, a najbolji rezultati su, kako je navedeno, postignuti u kategorijama koje se odnose na izdavanje građevinskih dozvola i plaćanje poreza.

Nastavak napredovanja Srbije na "Duing biznis listi"Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović predsedavala je danas zasedanju Radne grupe za unapređenje plasmana Srbije na "Duing biznis listi" Svetske banke.

Na zasedanju je ocenjeno da će Srbija ove godine ostvariti napredak na pomenutoj listi, koja rangira 189 zemalja sveta, i na kojoj je naša zemlja u prošloj godini napredovala za čak 32 pozicije, sa 91. na 59. mesto.

Takođe, istaknuto je da će Srbija ove godine ostvariti napredak u pet oblasti, a najbolji rezultati su, kako je navedeno, postignuti u kategorijama koje se odnose na izdavanje građevinskih dozvola i plaćanje poreza.

Ukazano je na to da je u oblasti građevinskih dozvola učinjena najveća reforma od pet navedenih, među kojima su i oblasti otpočinjanje poslovanja, priključenje na struju, upis prava svojine i plaćanje poreza.

Boljem plasmanu u pomenutih pet oblasti mahom doprinosi uvođenje elektronskih servisa, a na sastanku je definisano i nekoliko oblasti u kojima u prethodnom periodu Srbija nije napredovala.

Mihajlović je iz tog razloga najavila formiranje radne grupe koja će iznositi mišljenje o reformskim zakonima pre nego što nacrti tih propisa budu upućeni Vladi Srbije na usvajanje.

Na taj način ćemo, kako je objasnila, osigurati još bolji plasman naše zemlje prilikom narednih rangiranja na "Duing biznis listi".

Naredna "Duing biznis lista" Svetske banke, koja prati reformske rezultate i uslove poslovanja u 189 zemalja sveta, biće objavljena uskoro, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik