Britanska potpora pada - raste obim i tempo otkaza

Bez autora
Oct 12 2016

Britanska banka Lojds benking grupa, najveći kreditor u Britaniji, ukinuće oko 1.340 radnih mesta, u sklopu programa rezanja troškova. Ovaj program je pokrenut u oktobru 2014. godine, izvestila je njujorška agencija "Blumberg".Ovakav potez je deo plana o ukidanju oko 12.000 radnih mesta do 2017. godine, navodi se u saopštenju sindikata radnika Akord, i dodaje da su otpuštanjima pogođeni zaposleni u sektoru za poslovanje sa stanovništvom i u odeljenju za upravljanje rizičnim plasmanima, kao i da je do sada otpušteno 8.680 radnika.

Britanska potpora pada - raste obim i tempo otkazaBritanska banka Lojds benking grupa, najveći kreditor u Britaniji, ukinuće oko 1.340 radnih mesta, u sklopu programa rezanja troškova.

Ovaj program je pokrenut u oktobru 2014. godine, izvestila je njujorška agencija "Blumberg".

Ovakav potez je deo plana o ukidanju oko 12.000 radnih mesta do 2017. godine, navodi se u saopštenju sindikata radnika Akord, i dodaje da su otpuštanjima pogođeni zaposleni u sektoru za poslovanje sa stanovništvom i u odeljenju za upravljanje rizičnim plasmanima, kao i da je do sada otpušteno 8.680 radnika.

Lojds grupa, koja zapošljava oko 74.117 ljudi, najavila je međutim otvaranje 110 novih pozicija.

"Tamo gde je neophodno da zaposleni napuste kompaniju, nastojaćemo da to postignemo kroz dobrovoljni odlazak", navodi se u saospstenju Lojds grupe.

Generalni direktor banke Antonio Orta-Osorio je u julu najavio veće rezanje radnih mesta kako bi se neutralisao pad prihoda od kreditiranja usled rekordno niskih kamatnih stopa u zemlji.

U međuvremenu, britanska vlada, koja poseduje 9,0 odsto udela u banci, obnovila je prošle nedelje prodaju akcija te banke.

"Duboko smo zabrinuti jer obim i tempo ukidanja radnih mesta raste", navodi se u saopštenju generalnog sekretara Akord sindikata, DŽeda Nikolsa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik