Razvijati zdravstveni turizam

Bez autora
Oct 16 2016

U Budvi je danas otvoren samit zdravstvenog turizma pod pokroviteljstvom Ministarstva održivog razvoja i turizma i Nacionalne turističke organizacije. Na svečanom otvaranju, kako je saopšteno iz Ministarstva, uručene su i nagrade ,,Montenegro Spa & Wellness award 2016“. Pojedincima i organizacijama zaslužnim za razvoj ovog oblika turizma u Crnoj Gori, nagrade su uručili generalni direktor Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom, Marko Petričević i predsjednik klastera zdravstvenog turizma, Vlatko Stijepović, navodi se u saopštenju. Petričević je istakao da će razvojem ovog vida turizma u Crnoj Gori svi njeni krajevi dobiti šansu da učestvuju u sve intenzivnijem razvoju turizma. Zdravstveni turizam, koji na globalnom nivou predstavlja 15 odsto turističkih putovanja doprinijeće takođe prevazilaženju sezonalnosti. Da postoji veliko interesovanje za razvijanje ovog vida turizma potvrđuje i lista sponzora na kojoj je između ostalog „Azmont Investments, istakao je Petričević.

Razvijati zdravstveni turizamU Budvi je danas otvoren samit zdravstvenog turizma pod pokroviteljstvom Ministarstva održivog razvoja i turizma i Nacionalne turističke organizacije.

Na svečanom otvaranju, kako je saopšteno iz Ministarstva, uručene su i nagrade ,,Montenegro Spa & Wellness award 2016“.

„Pojedincima i organizacijama zaslužnim za razvoj ovog oblika turizma u Crnoj Gori, nagrade su uručili generalni direktor Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom, Marko Petričević i predsjednik klastera zdravstvenog turizma, Vlatko Stijepović“, navodi se u saopštenju.

Petričević je istakao da će razvojem ovog vida turizma u Crnoj Gori svi njeni krajevi dobiti šansu da učestvuju u sve intenzivnijem razvoju turizma.

„Zdravstveni turizam, koji na globalnom nivou predstavlja 15 odsto turističkih putovanja doprinijeće takođe prevazilaženju sezonalnosti. Da postoji veliko interesovanje za razvijanje ovog vida turizma potvrđuje i lista sponzora na kojoj je između ostalog „Azmont Investments“, istakao je Petričević.Nagrada Vojsci Crne GoreVojska Crne Gore dobila je nagradu za potencijal u razvoju zdravstvenog turizma, koju je primio komandir Voda sanintetske podrške major Zoran Mijatović.

"Istu nagradu su prethodnih godina, pored ostalih, dobijali i Institut `Dr Simo Milošević` iz Igala i Specijalna bolnica za plućne bolesti `Dr Jovan Bulajić` iz Brezovika", podsjetili su iz Ministarstva odbrane.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik