Turista 35% više u odnosu na prošlu godinu

Bez autora
Oct 16 2016

U Crnoj Gori trenutno boravi 35 odsto više turista u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije. Iz NTO su kazali da, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, u kontinuitetu organizuju promotivne aktivnosti koje doprinose rastu broja turista sa različitih tržišta. O uspješnosti ovih aktivnosti govore i podaci da u Crnoj Gori trenutno boravi 35 odsto više turista u odnosu na isti period prošle godine, kaže se u saopštenju. Jedna od aktivnosti se, kako se navodi, odnosi na studijska putovanja medija, pa je NTO u saradnji sa partnerima i turističkom privredom domaćin studijskoj grupi medija iz Poljske, čija je posjeta realizovana na inicjativu crnogorske ambasade u Poljskoj s ciljem unaprjeđenja promocije Crne Gore na poljskom tržištu.

Turista 35 % više u odnosu na prošlu godinuU Crnoj Gori trenutno boravi 35 odsto više turista u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

Iz NTO su kazali da, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, u kontinuitetu organizuju promotivne aktivnosti koje doprinose rastu broja turista sa različitih tržišta.

„O uspješnosti ovih aktivnosti govore i podaci da u Crnoj Gori trenutno boravi 35 odsto više turista u odnosu na isti period prošle godine“, kaže se u saopštenju.

Jedna od aktivnosti se, kako se navodi, odnosi na studijska putovanja medija, pa je NTO u saradnji sa partnerima i turističkom privredom domaćin studijskoj grupi medija iz Poljske, čija je posjeta realizovana na inicjativu crnogorske ambasade u Poljskoj s ciljem unaprjeđenja promocije Crne Gore na poljskom tržištu.

„Marek Klimaszewski, direktor marketinga magazina Swiat elit, Stanisław Łopuszański, zamjenik urednika magazina Ambasador, Andrzej Maracewicz, novinar koji piše za Internet Touristic News Bulletin Globtroter i Jacek Kosciański, novinar portala Stowarzyszenia Dziennikarzy R, imali su priliku da se susretnu sa predstavnicima NTO i Ministarstva održivog razvoja i turizma koji su im prezentovali ponudu Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali iz NTO, gosti su smješteni u hotelu Splendid, a do sad su imali priliku da posjete Budvu, Kotor, kompaniju Porto Montenegro i hotel Regent, Cetinje, Žabljak i Kolašin.

„Zahvaljujući gostoprimstvu kompanije Plantaže, grupa je imala priliku da proba crnogorska vina i posjeti vinski podrum Šipčanik. Pored te kompanije, podršku ovoj posjeti pružile su lokalne turističke organizacije Bara, Podgorice, Cetinja, Kotora i Javno preduzeće za nacionalne parkove“, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik