Raspisan tender za Cmiljaču, prvi skijaši 2018.

Bez autora
Oct 16 2016

Vlada je raspisala tender za nabavku žičare i projektovanje i izgradnju ski staza i sistema za vještačko osnježavanje za lokalitet Cmiljača u Bijelom Polju, koji bi prve skijaše trebalo da primi 2018. godine. Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da je otvaranje ponuda zakazano za 26. januar. Procijenjena vrijednost je 6,5 miliona eura, dodaje se u saopštenju. Realizacija projekta izgradnje skijališta planirana je u dvije faze. Iz Ministarstva su naveli da prva faza obuhvata radove na izgradnji putne infrastrukture sa parkingom, bazne stanice, elektro-energetske mreže, ski lifta, hidrotehničke i telekomunikacione infrastrukture, oko tri kilometra ski staza i nabavku neophodne mehanizacije i opreme. Planirani rok završetka prve faze je kraj 2018. godine. Druga faza obuhvata radove za osnježavanje staza. Planirani rok završetka druge faze je u 2020. godini, dodali su predstavnici Ministarstva.

Raspisan tender za Cmiljaču, prvi skijaši 2018.Vlada je raspisala tender za nabavku žičare i projektovanje i izgradnju ski staza i sistema za vještačko osnježavanje za lokalitet Cmiljača u Bijelom Polju, koji bi prve skijaše trebalo da primi 2018. godine.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da je otvaranje ponuda zakazano za 26. januar.

"Procijenjena vrijednost je 6,5 miliona eura“, dodaje se u saopštenju.Realizacija projekta izgradnje skijališta planirana je u dvije faze.

Iz Ministarstva su naveli da prva faza obuhvata radove na izgradnji putne infrastrukture sa parkingom, bazne stanice, elektro-energetske mreže, ski lifta, hidrotehničke i telekomunikacione infrastrukture, oko tri kilometra ski staza i nabavku neophodne mehanizacije i opreme.

„Planirani rok završetka prve faze je kraj 2018. godine. Druga faza obuhvata radove za osnježavanje staza. Planirani rok završetka druge faze je u 2020. godini“, dodali su predstavnici Ministarstva. Oni su saopštili da je u prethodnom periodu ugovorena izrada projektne dokumentacije za pristupne puteve do tog lokaliteta, od Ravne rijeke do Jasikovca u dužini oko 5,5 kilometra i izvođenje radova na dionici od Latinske kose do Jasikovca u dužini 4,8 kilometra.

„U toku je i javno nadmetanje za izbor izvođača radova za prvu fazu rekonstrukcije puta Jasikovac-Cmiljača dužine 8,5 kilometra. Osim navedenog, u toku je javno nadmetanje za izradu Glavnog projekta vodosnabdijevanja bazne stanice za ovu lokaciju, a otvaranje ponuda je 23. novembra“, rekli su iz Ministarstva.

Ugovorena je i izrada glavnog projekta izgradnje trafostanice Cmiljača.

„Očekuje se da Cmiljača da značajan doprinos razvoju crnogorskog turizma i preduzetništva na sjeveru i da pozicionira Bijelo Polje kao jedan od značajnih skijaških centara“, zaključuje se u saopštenju. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik