RS se zadužuje za novih 25 miliona KM

Bez autora
Oct 19 2016

RS planira da se zaduži za još 25 miliona KM novom aukcijom dugoročnih obveznica koja će biti održana 1. novembra na Banjalučkoj berzi. Na ovaj način Republika Srpska se do sada zadužila za više od 807 miliona KM.U Javnom pozivu za upis i uplatu 19. emisije obveznica RS koji je Ministarstvo finansija RS danas objavilo navedeno je da će biti emitovano 25.000 hartija od vrednosti čija pojedinačna nominalna vrijednost iznosi 1.000 KM.

RS se zadužuje za novih 25 miliona KMRS planira da se zaduži za još 25 miliona KM novom aukcijom dugoročnih obveznica koja će biti održana 1. novembra na Banjalučkoj berzi.

Na ovaj način Republika Srpska se do sada zadužila za više od 807 miliona KM, piše "Capital".

U Javnom pozivu za upis i uplatu 19. emisije obveznica RS koji je Ministarstvo finansija RS danas objavilo navedeno je da će biti emitovano 25.000 hartija od vrednosti čija pojedinačna nominalna vrijednost iznosi 1.000 KM, piše Capital.ba.

Kamatna stopa je fiksna i iznosi četiri odsto na godišnjem nivou, a glavnica će se isplaćivati po isteku roka od pet godina od dana registracije emisije kod Centralnog registra hartija od vrednosti.

Republika Srpska je do sada imala 18 emisija dugoročnih obveznica putem kojih se zadužila za 807,9 miliona maraka.

Ove obveznice RS emituje kako bi obezbijedila novac za finansiranje budžetskih izdataka u 2016. godini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik