Azerbejdžan uložio 7,5 miliona KM u Srebreničanku

Bez autora
Oct 19 2016

Azerbejdžan je uložio 7,5 miliona KM u Fabriku za proizvodnju pomfrita Srebreničanka, koja već ima pozitivan efekat u razvoju srebreničke regije, rekao je savjetnik Diplomatske misije Azerbejdžana Ismail Jafarov. Tokom susreta Jafarov i federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića istaknuto je da fabrika zapošljava radnike s područja Srebrenice i Bratunca i uskoro planira dodatno zapošljavanje radi povećanja obima proizvodnje. Predstavnici Srebreničanke su naveli da planiraju i da prošire proizvodni asortiman, te su istakli potrebu da se osigura dovoljna količina domaćeg krompira, saopšteno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Dedić je naveo da je ovo ministarstvo, u okviru svojih nadležnosti, spremno da podrži organizovani uzgoj i otkup krompira za preradu kroz kooperantsko-ugovorne odnose.

Azerbejdžan uložio 7,5 miliona KM u SrebreničankuAzerbejdžan je uložio 7,5 miliona KM u Fabriku za proizvodnju pomfrita Srebreničanka, koja već ima pozitivan efekat u razvoju srebreničke regije, rekao je savjetnik Diplomatske misije Azerbejdžana Ismail Jafarov.

Tokom susreta Jafarov i federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića istaknuto je da fabrika zapošljava radnike s područja Srebrenice i Bratunca i uskoro planira dodatno zapošljavanje radi povećanja obima proizvodnje.

Predstavnici Srebreničanke su naveli da planiraju i da prošire proizvodni asortiman, te su istakli potrebu da se osigura dovoljna količina domaćeg krompira, saopšteno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Dedić je naveo da je ovo ministarstvo, u okviru svojih nadležnosti, spremno da podrži organizovani uzgoj i otkup krompira za preradu kroz kooperantsko-ugovorne odnose.

On je ocijenio da takvi aranžmani sigurno idu na korist i primarnih proizvođača i prerađivača, jer se ugovorenim otkupom domaćeg krompira ostvaruje garantovan plasman, a fabrici je osigurano dugoročno snabdijevanje sirovinom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik