Gradačaki Inmer na listi 100 najvećih preduzeća u BiH

Bez autora
Oct 20 2016

Mljekara Inmer iz Gradačca, koja posluje u sastavu mliječne kompanije Lactalis BH, nalazi se na listi 100 najvećih domaćih preduzeća po ostvarenom izvozu u 2015. godini. Jedina je kompanija iz mliječnog sektora u BiH koja je na osnovu parametra izvoza uspjela ostvariti pozicioniranje na ovoj značajnoj rang listi.Izvoz u 2015. godini usko je vezan za uspješno poslovanje Inmera u protekloj godini, u kojoj je ostvaren i porast proizvodnje za oko 10 posto.

Gradačaki Inmer na listi 100 najvećih preduzeća u BiHMljekara Inmer iz Gradačca, koja posluje u sastavu mliječne kompanije Lactalis BH, nalazi se na listi 100 najvećih domaćih preduzeća po ostvarenom izvozu u 2015. godini, objavile su Poslovne novine.

Jedina je kompanija iz mliječnog sektora u BiH koja je na osnovu parametra izvoza uspjela ostvariti pozicioniranje na ovoj značajnoj rang listi. 

Izvoz u 2015. godini usko je vezan za uspješno poslovanje Inmera u protekloj godini, u kojoj je ostvaren i porast proizvodnje za oko 10 posto. 

Trend uspješnog izvoza nastavljen je i u ovoj godini te se tako iz BiH na tržišta Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije, svakodnevno izvozi više od 60 kvalitetnih, svježih i zdravih mliječnih proizvoda proizvedenih u Inmeru, brendova Dukat, Domaće blago i Dar prirode. 

Proizvodi brenda Dukat najviše su zastupljeni u ukupnom izvozu, naglašavaju iz kompanije Lactalis BH, dodajći da su izuzetno sretni što su dugotrajnim ulaganjem u kvalitet sirovina koje koriste, kao i same tehnologije proizvodnje, uspjeli kreirati interes i na stranim tržištima za bosanskohercegovačkim domaćim mlijekom i mliječnim proizvodima, navode Poslovne novine.        

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik