Kompanija dm ostvarila rast prometa od 10 posto

Bez autora
Oct 20 2016

Kompanija dm u BiH u protekloj poslovnoj godini, koja je završena 30. septembra, ostvarila je 126 miliona KM prometa, što je rast od 10 posto u odnosu na prethodnu godinu, saopćeno je danas na prigodnoj konferenciji za novinare u sjedištu dm-a u Lužanskom Polju kod Sarajeva. Kako su naveli direktor dm-a u BiH Damir Šlosel i drugi članovi uprave, u proteklog poslovnoj godini u BiH su otvorene četiri prodavnice i preuređeno šest starih, čime je ukupan broj prodavnica u BiH povećan na 62, s više od 500 zaposlenih. To sve dm čini najvećim lancem drogerija u BiH. Kompanija dm u BiH je dio međunarodnog koncerna koji djeluje u 12 zemalja s 3.349 prodavnica i prometom od 9,7 milijardi eura u protekloj godini, a Šlosel je najavio da je donesena odluka da dm od naredne godine uđe na italijansko tržište.

Kompanija dm ostvarila rast prometa od 10 postoKompanija dm u BiH u protekloj poslovnoj godini, koja je završena 30. septembra, ostvarila je 126 miliona KM prometa, što je rast od 10 posto u odnosu na prethodnu godinu, saopćeno je danas na prigodnoj konferenciji za novinare u sjedištu dm-a u Lužanskom Polju kod Sarajeva.

Kako su naveli direktor dm-a u BiH Damir Šlosel i drugi članovi uprave, u proteklog poslovnoj godini u BiH su otvorene četiri prodavnice i preuređeno šest starih, čime je ukupan broj prodavnica u BiH povećan na 62, s više od 500 zaposlenih. To sve dm čini najvećim lancem drogerija u BiH. 

Kompanija dm u BiH je dio međunarodnog koncerna koji djeluje u 12 zemalja s 3.349 prodavnica i prometom od 9,7 milijardi eura u protekloj godini, a Šlosel je najavio da je donesena odluka da dm od naredne godine uđe na italijansko tržište. 

U protekloj godini proširena je i zgrada sjedišta kompanije u Lužanskom Polju, koja sad ima  2.700 kvadratnih metara prostora i predstavlja ugodno mjesto za rad uposlenika i boravak gostiju. 

Govoreći o planovima za narednu godinu, Šlosel je najavio nove napore u razvoju zaposlenika jer se "uvijek isplati ulagati u njih" da bi kompetentno pružali najbolju uslugu. 

Kada je u pitanju širenje poslovne mreže dm će odgovarati na potrebe tržišta te širiti ponudu svojih proizvoda uz očekivanje da će ih kupci prihvatiti. 

Ostalo je malo gradova u BiH koji još imaju određeni potencijal a da dm tu nije prisutan. Šlosel je izjavio da dm želi jače prisustvo u Banjoj Luci, gdje imaju samo pet prodavnica, dok u Sarajevu najavljuju uvođenje još jedne i rast na 15 prodavnica. Također su im na "listi želja" Kakanj i Zvornik, ali i dalje "osluškuju tržište" da bi vidjeli gdje ima potencijala. 

U dm-u su također ponosni na svoje društveno odgovorno poslovanje, te za narednu godinu najavljuju 10 novih društveno odgovornih projekata u različitim bh. gradovima na koje će biti potrošeno 77.000 KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik