Počelo rušenje hotela Mimoza

Bez autora
Oct 20 2016

Mimoza grupa, koja je od prošle godine vlasnik hotela Mimoza, počela je da ruši najstariji tivatski hotelski objekat, sagrađen 1958. godine na 20 metara od mora. Ta tivatska kompanija je u septembru prošle godine kupila hotel, koji je 2012. godine dobio od Ministarstva održivog razvoja urbanističko-tehničke uslove za rekonstrukciju. Novi vlasnikje je počeo prije dva dana da skida stolariju i druge elemente sa fasade, nakon čega je počelo rušenje. Direktor Mimoza grupe, Anastasija Lašmanova, kazala je da se poslu pristupilo na osnovu elaborata o rušenju, koje je izdalo resorno Ministarstvo i dodala da se trenutno radi projekat, nakon čega će resornom Ministarstvu podnijeti i zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za novi hotel. Ministarstvo održivog razvoja izdalo je u novembru prošle godine, kako je rekla, Mimoza grupi urbanističko-tehničke uslove za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju postojećeg objekta - kondo hotela na lokaciji urbanističkih parcela UP117 i UP118 u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana Tivat - Centar.

Počelo rušenje hotela MimozaMimoza grupa, koja je od prošle godine vlasnik hotela Mimoza, počela je da ruši najstariji tivatski hotelski objekat, sagrađen 1958. godine na 20 metara od mora.

Ta tivatska kompanija je u septembru prošle godine kupila hotel, koji je 2012. godine dobio od Ministarstva održivog razvoja urbanističko-tehničke uslove za rekonstrukciju. 

Pobjeda piše da je novi vlasnik počeo prije dva dana da skida stolariju i druge elemente sa fasade, nakon čega je počelo rušenje. 

Direktor Mimoza grupe, Anastasija Lašmanova, kazala je da se poslu pristupilo na osnovu elaborata o rušenju, koje je izdalo resorno Ministarstvo i dodala da se trenutno radi projekat, nakon čega će resornom Ministarstvu podnijeti i zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za novi hotel. 

Ministarstvo održivog razvoja izdalo je u novembru prošle godine, kako je rekla, Mimoza grupi urbanističko-tehničke uslove za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju postojećeg objekta - kondo hotela na lokaciji urbanističkih parcela UP117 i UP118 u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana Tivat - Centar.

Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Mimoza, čiji je većinski vlasnik Đorđije Nicović, prodao je Mimoza grupi hotel za 6,5 miliona eura. Akcionari HTP-a dali su saglasnost na prodaju prije dvije godine, zbog kredita za rekonstrukciju hotela Pine i Kamelija. 

Hotel Mimoza sagrađen je po projektu jednog od najznačajnijih arhitekata sa prostora bivše Jugoslavije Miroslava Begovića. Prije dvije godine arhitekta Marija Nikolić je predložila Upravi za zaštitu kulturnih dobara Crne Gore da se hotel Mimoza, sagrađen u samom centru grada, zaštiti kao značajan objekat arhitekture 20. vijeka, a isto je predložila i za hotel Kameliju.

Najstariji tivatski hotel je imao površinu od 4,79 hiljada kvadrata, bio je kategorizovan sa dvije zvjezdice, imao je 144 ležaja u 72 sobe, restoran sa 200 mjesta, aperitiv i snek bar, salu za sastanke sa 100 mjesta, salu zabavnih igara, bilijar salu i atraktivnu terasu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik