Ohrabriti saradnju srpskih i poljskih privrednika

Bez autora
Oct 20 2016

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Privredne komore Poljske Andžeja Arendarskog. Premijer Vučić je Arendarskom, koji je na čelu Privredne komore Poljske od njenog osnivanja 1990. godine, izrazio zahvalnost na doprinosu proširivanju i jačanju ekonomske saradnje dveju zemalja. Srpski premijer je rekao da su za Srbiju dragocena iskustva Poljske, kao veoma uspešne privrede sa stabilnim rastom i stopom nezaposlenosti ispod 10 odsto. U razgovoru je postignut dogovor o tome da se obostrano ohrabruju kontakti poslovnih ljudi, jer su perspektivne oblasti za saradnju brojne, kao i mogućnosti za povećanje poljskih investicija u Srbiji. Prema oceni srpskih i poljskih privrednika, najveće mogućnosti za saradnju su u oblasti energetike, rudarstva, elektrotehnike i elektronike, saobraćajne infrastrukture, automobilske industrije, poljoprivrede, turizma i informacionih tehnologija.

Ohrabriti saradnju srpskih i poljskih privrednikaPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Privredne komore Poljske Andžeja Arendarskog.

Premijer Vučić je Arendarskom, koji je na čelu Privredne komore Poljske od njenog osnivanja 1990. godine, izrazio zahvalnost na doprinosu proširivanju i jačanju ekonomske saradnje dveju zemalja. 

Srpski premijer je rekao da su za Srbiju dragocena iskustva Poljske, kao veoma uspešne privrede sa stabilnim rastom i stopom nezaposlenosti ispod 10 odsto. 

U razgovoru je postignut dogovor o tome da se obostrano ohrabruju kontakti poslovnih ljudi, jer su perspektivne oblasti za saradnju brojne, kao i mogućnosti za povećanje poljskih investicija u Srbiji. 

Prema oceni srpskih i poljskih privrednika, najveće mogućnosti za saradnju su u oblasti energetike, rudarstva, elektrotehnike i elektronike, saobraćajne infrastrukture, automobilske industrije, poljoprivrede, turizma i informacionih tehnologija. 

Predsednik Privredne komore Poljske je istakao da je želja poljskih privrednika da ekonomski odnosi budu dobri kao što su politički, i da će lično dati doprinos tome da privrednici dveju zemalja međusobno ponovo otkriju tržišta Poljske i Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik