Sistem javnog beležništva odlično implementiran u Srbiji

Bez autora
Oct 20 2016

Ministar pravde u Vladi Republike Srbije Nela Kuburović izjavila je danas da prijem Javnobeležničke komore Srbije u Međunarodnu uniju notara predstavlja potvrdu da je ta nova profesija dobro radila u prethodne dve godine, koliko je prošlo od njenog uvođenja u pravosudni sistem Srbije.Kuburović je u Parizu, gde učestvuje u radu 28. kongresa Međunarodne unije notara, istakla da su u proteklom periodu ispunjeni svi uslovi za stupanje u članstvo pomenute organizacije. Prema njenim rečima, komisija je u tri navrata posećivala Beograd kako bi utvrdila kakav je zakonodavni okvir, odnosno da li je sistem javnog beležništva implementiran na odgovarajući način u Srbiji.

Sistem javnog beležništva odlično implementiran u SrbijiMinistar pravde u Vladi Republike Srbije Nela Kuburović izjavila je danas da prijem Javnobeležničke komore Srbije u Međunarodnu uniju notara predstavlja potvrdu da je ta nova profesija dobro radila u prethodne dve godine, koliko je prošlo od njenog uvođenja u pravosudni sistem Srbije.

Kuburović je u Parizu, gde učestvuje u radu 28. kongresa Međunarodne unije notara, istakla da su u proteklom periodu ispunjeni svi uslovi za stupanje u članstvo pomenute organizacije. 

Prema njenim rečima, komisija je u tri navrata posećivala Beograd kako bi utvrdila kakav je zakonodavni okvir, odnosno da li je sistem javnog beležništva implementiran na odgovarajući način u Srbiji. 

Ona je ocenila da prijem u Međunarodnu uniju notara predstavlja dobar uvod u sledeći korak – članstvo u Evropskoj mreži notara, odnosno da Srbija postane posmatrač do ulaska u Evropsku uniju. 

Kuburović je na marginama kongresa u glavnom gradu Francuske razgovarala sa ministrom pravde te zemlje Kristijan Tobiri.

Međunarodna unija notara osnovana je 1948. godine, a ima za cilj promociju, koordinaciju i razvoj javnobeležničke delatnosti i aktivnosti u svetu.

Javnobeležnička komora Srbije primljena je u punopravno članstvo te organizacije kao 87. članica.

Kongres Međunarodne unije notara traje do 22. oktobra, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik