Počinju razgovori o šestoj reviziji aranžmana s MMF-om

Bez autora
Oct 20 2016

Misija Međunarodnog monetarnog fonda danas počinje tehnički deo razgovora o šestoj reviziji aranžmana iz predostrožnosti sa Srbijom. Zvanični razgovori šefa misije i ministara počinju u ponedeljak.Kako je najavljeno iz beogradske kancelarije Fonda, do 1. novembra će se ocenjivati stanje srpskih finansija i napredak u reformama, posebno strukturnim. Razgovaraće se i o okvirima budžeta za narednu godinu. Ministar finansija Dušan Vujović ne očekuje teške razgovore i računa opet na pozitivnu ocenu.

Počinju razgovori o šestoj reviziji aranžmana s MMF-omMisija Međunarodnog monetarnog fonda danas počinje tehnički deo razgovora o šestoj reviziji aranžmana iz predostrožnosti sa Srbijom. Zvanični razgovori šefa misije i ministara počinju u ponedeljak.

Kako je najavljeno iz beogradske kancelarije Fonda, do 1. novembra će se ocenjivati stanje srpskih finansija i napredak u reformama, posebno strukturnim.

Razgovaraće se i o okvirima budžeta za narednu godinu. Ministar finansija Dušan Vujović ne očekuje teške razgovore i računa opet na pozitivnu ocenu.

Za građane je svakako najzanimljivija najava da će se narednih dana s Fondom razgovarati o tome kome bi i za koliko mogla da budu povećana primanja.

"Imamo projekcije koje pokazuju bolje rezultate od onoga što smo predviđali – bolje projekcije za deficit i bolju situaciju za obećano prilagođavanje penzija i plata. Mislim da ćemo ostati u okvirima onoga što je realno. Mi ne želimo da prihvatamo obaveze koje nisu održive, ali želimo da iskoristimo sve ono što su realni rezultati i da stanovništvu ponudimo ono što je ušteđeno i zarađeno", rekao je Vujović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik