Najuspješnija međimurska tvrtka izvozi čak 90 posto proizvodnje

Bez autora
Oct 23 2016

Vodeći svjetski proizvođač žičanih jezgri te drugih dijelova za proizvodnju madraca i namještaja iz SAD-a prepoznao je Međimurje kao dobro mjesto za investiciju. Ponukale su ih na to i vijesti o međimurskom proizvodu svjetske kakvoće te nekoliko vrijednih patenata. U Hrvatskoj su 16 godina, a prošle su godine proglašeni najuspješnijom velikom tvrtkom Međimurske županije. Nakon osam godina u podstanarstvu, tvrtka LPT je 2008. sagradila vlastitu tvornicu od 15 tisuća četvornih metara, a već dvije godine poslije dogradili su još sedam i pol tisuća kvadrata. Učetverostučili su proizvodnju i broj zaposlenih te ih je danas 400, a čak 90 posto proizvodnje izvoze. Ova lokacija fokusirana je prvenstveno na tržište srednje i istočne Europe i tu mi vidimo svoje mogućnosti daljnjeg rasta, kaže direktor tvrtke LPT Prelog Davor Gečić.

Najuspješnija međimurska tvrtka izvozi čak 90 posto proizvodnjeVodeći svjetski proizvođač žičanih jezgri te drugih dijelova za proizvodnju madraca i namještaja iz SAD-a prepoznao je Međimurje kao dobro mjesto za investiciju.

Ponukale su ih na to i vijesti o međimurskom proizvodu svjetske kakvoće te nekoliko vrijednih patenata. U Hrvatskoj su 16 godina, a prošle su godine proglašeni najuspješnijom velikom tvrtkom Međimurske županije.

Nakon osam godina u podstanarstvu, tvrtka LPT je 2008. sagradila vlastitu tvornicu od 15 tisuća četvornih metara, a već dvije godine poslije dogradili su još sedam i pol tisuća kvadrata. Učetverostučili su proizvodnju i broj zaposlenih te ih je danas 400, a čak 90 posto proizvodnje izvoze. Ova lokacija fokusirana je prvenstveno na tržište srednje i istočne Europe i tu mi vidimo svoje mogućnosti daljnjeg rasta, kaže direktor tvrtke LPT Prelog Davor Gečić.

Tvrtka raste iz godine u godinu te ohrabreni rastom prihoda, grade dva nova proizvodna objekta površine 15 i pol tisuća četvornih metara. U građevinske radove, koje izvodi domaća operativa te opremanje objekata uložit će 150 milijuna kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik