Veća ulaganja u AP Vojvodinu

Bez autora
Oct 23 2016

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Novom Sadu da će Vlada Srbije izdvojiti 1,9 milijardi dinara za obnovu stotinu škola, vrtića i drugih objekata u Vojvodini, pri čemu će realizacija tih projekata početi odmah. Vučić je, nakon zajedničke sednice vlada Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine, istakao da će Novom Sadu već danas biti uplaćen deo novca kako bi taj grad počeo pripreme za Evropsku prestonicu kulture. Premijer je rekao da će više sredstava biti uloženo u AP Vojvodinu, s obzirom na to da je nezaposlenost u toj pokrajini veća nego na jugu Srbije. Danas smo na ozbiljan način razgovarali o rešavanju problema građana Vojvodine, uz postignut dogovor o tome da se prebaci prva tranša sredstava Novom Sadu u cilju priprema za Evropsku prestonicu kulture, kao i četiri miliona evra za zgradu RTV-a, ukazao je on.

Veća ulaganja u AP VojvodinuPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Novom Sadu da će Vlada Srbije izdvojiti 1,9 milijardi dinara za obnovu stotinu škola, vrtića i drugih objekata u Vojvodini, pri čemu će realizacija tih projekata početi odmah.

Vučić je, nakon zajedničke sednice vlada Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine, istakao da će Novom Sadu već danas biti uplaćen deo novca kako bi taj grad počeo pripreme za Evropsku prestonicu kulture.

Premijer je rekao da će više sredstava biti uloženo u AP Vojvodinu, s obzirom na to da je nezaposlenost u toj pokrajini veća nego na jugu Srbije.

Danas smo na ozbiljan način razgovarali o rešavanju problema građana Vojvodine, uz postignut dogovor o tome da se prebaci prva tranša sredstava Novom Sadu u cilju priprema za Evropsku prestonicu kulture, kao i četiri miliona evra za zgradu RTV-a, ukazao je on.

Prema njegovim rečima, o trošku državnog budžeta biće obnovljena putna infrastruktura u Vojvodini, uključujući i 37 kilometara Fruškogorskog koridora, ali i zdravstvene i ustanove kulture poput Subotičkog pozorišta.

Takođe, Vučić je najavio da će biti donet zakon o finansiranju Vojvodine, uz napomenu da trenutno nema problema u finansiranju te pokrajine.

Govoreći o vojnoj paradi povodom Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, on je saopštio da će Vojska Srbije premijerno prikazati po šest oklopnih vozila „lazar 3“ i haubica „nora“.

To je pokazatelj da naša vojna industrija i te kako može da napreduje i da ima budućnost. Ulaganjem u našu odbranu odvraćamo potencijalnog protivnika, naglasio je premijer.

Predsednik Vlade AP Vojvodina Igor Mirović rekao je da je Vojvodina dobila značajnu podršku u budžetu za narednu godinu.

Mirović je naveo da su precizirani svi detalji razvoja Vojvodine u narednom periodu, te da je za to obezbeđena značajna finansijska podrška u budžetu, a konkretni rezultati videće se već za šest meseci.

On je ponovio da će ulaganja biti značajna, i to u nacionalne projekte, poput Subotičkog pozorišta, zgrade RTV, Kliničkog centra, zatim u regionalne i konačno u lokalne projekte, posebno u onim sredinama koje zaostaju i ispod su proseka zemlje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik