Nemačka kompanija "Kromberg i Šubert" uskoro Kruševcu

Bez autora
Oct 23 2016

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas potpisivanju Sporazuma o izgradnji fabrike nemačke kompanije "Kromberg i Šubert" i Memoranduma o razumevanju između grada Kruševca i investitora Hansa Ota Kromberga. Vučić je tim povodom istakao da je ova investicija veoma važna ne samo za Kruševac i Rasinski okrug, već i za čitavu Srbiju, jer će nova fabrika omogućiti zaposlenje za 2.500 radnika, koji će proizvoditi delove za automobilske gigante poput Dajmlera, BMV-a i Folksvagena. On je ukazao na to da je na sastancima sa predstavnicima te kompanije poručio da će Srbija ponuditi mnogo bolje uslove za ulaganja od bilo koje zemlje u okruženju. Srećan sam što je Srbija pobedila konkurenciju u regionu i što to sve češće čini, i to zahvaljujući dobrim, marljivim i posvećenim ljudima, rekao je premijer.

Nemačka kompanija "Kromberg i Šubert" uskoro KruševcuPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas potpisivanju Sporazuma o izgradnji fabrike nemačke kompanije "Kromberg i Šubert" i Memoranduma o razumevanju između grada Kruševca i investitora Hansa Ota Kromberga.

Vučić je tim povodom istakao da je ova investicija veoma važna ne samo za Kruševac i Rasinski okrug, već i za čitavu Srbiju, jer će nova fabrika omogućiti zaposlenje za 2.500 radnika, koji će proizvoditi delove za automobilske gigante poput Dajmlera, BMV-a i Folksvagena.

On je ukazao na to da je na sastancima sa predstavnicima te kompanije poručio da će Srbija ponuditi mnogo bolje uslove za ulaganja od bilo koje zemlje u okruženju.

Srećan sam što je Srbija pobedila konkurenciju u regionu i što to sve češće čini, i to zahvaljujući dobrim, marljivim i posvećenim ljudima, rekao je premijer.

On je u skladu sa tim uputio molbu predstavnicima kompanije da razmišljaju i o ulaganju u ostale gradove, poput Kraljeva, Kragujevca i Jagodine.

Vučić je naglasio da će Srbija ponovo ponuditi za deset odsto bolje uslove od ostalih, napominjući da se ponosi time što je Vlada Srbije u projekat sa "Kromberg i Šubertom" uložila 9,5 miliona evra kao podršku.

Srbija želi prisustvo još nemačkih kompanija i investitora, poručio je premijer, dodavši da će Vlada svoj posao obaviti valjano i u interesu države, građana i ulagača.

Takođe, Vučić je podvukao da je za Srbiju veoma važno da svakog dana smanjuje nezaposlenost, pri čemu je najavio da će stopa nezaposlenosti pre kraja mandata ove vlade biti ispod 12 odsto, što je na proseku zemalja EU.

Prema njegovim rečima, to je na početku izgledalo kao nemoguć zadatak, ali je činjenica da je ta stopa sa 26,5 odsto, koliko je iznosila pre tri godine, smanjena na 15,2 odsto.

Sporazum o izgradnji fabrike auto-komponenti nemačkog investitora u Kruševcu potpisali su ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević i nemački investitor Hans Oto Kromberg.

Potpisivanju ovog dokumenta prisustvovali su i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ambasador SR Nemačke u Srbiji Aksel Ditman.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik