Angažovanje srpskih firmi na infrastrukturnim projektima u Namibiji

Bez autora
Oct 23 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa potpredsednikom Vlade Namibije i ministrom spoljnih poslova Netumbom Nandi-Ndaitvom o saradnji u oblasti građevinarstva.Tema razgovora bile su i mogućnosti za angažovanje srpskih firmi na infrastrukturnim projektima u toj zemlji, pre svega u oblasti železnice. Nandi-Ndaitva je poručila da se delegacija Namibije u Srbiji oseća kao među prijateljima, i istakla da je cilj da se saradnja podigne na viši nivo.

Angažovanje srpskih firmi na infrastrukturnim projektima u NamibijiPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa potpredsednikom Vlade Namibije i ministrom spoljnih poslova Netumbom Nandi-Ndaitvom o saradnji u oblasti građevinarstva.

Tema razgovora bile su i mogućnosti za angažovanje srpskih firmi na infrastrukturnim projektima u toj zemlji, pre svega u oblasti železnice.

Nandi-Ndaitva je poručila da se delegacija Namibije u Srbiji oseća kao među prijateljima, i istakla da je cilj da se saradnja podigne na viši nivo.

Ona je navela da bi Namibija od Srbije mogla da uči u oblastima građevinarstva i infrastrukture, budući da ta zemlja nema dovoljno takvih stručnjaka, a ima veliku potrebu da se infrastrukturno povezuje sa svojim susedima.

Kao jedan od načina saradnje, ona je izdvojila mogućnost angažovanja srpskih firmi na projektima koji se odnose na železničku infrastrukturu, puteve, kao i proširenje kapaciteta aerodroma u Namibiji.

Mihajlović je ponudila Nandi-Ndaitvi da srpski inženjeri pomognu kolegama iz Namibije kroz zajednički rad na projektima i razmenu iskustva.

Takođe, ona je ponudila mogućnost da studenti iz te zemlje obavljaju stručnu praksu u građevinskim i železničkim preduzećima u Srbiji kako bi stekli praktična znanja iz tih oblasti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik