Aviokompanija dobila dozvolu da meri težinu krupnih putnika

Bez autora
Oct 23 2016

Sećate li se aviokompanije koja je izazvala skandal kada je počela da meri korpulentnije putnike pre ukrcavanja? Oni su upravo i pred zakonom dobili pravo da to rade.Putnici Hawaiian Airlinesa žalili su se američkom Ministarstvu saobraćaja na praksu kompanije da meri težinu krupnijih putnika zajedno sa njihovim prtljagom. Međutim, Ministarstvo je stalo na stranu aviokompanije.

Aviokompanija dobila dozvolu da meri težinu krupnih putnikaSećate li se aviokompanije koja je izazvala skandal kada je počela da meri korpulentnije putnike pre ukrcavanja? Oni su upravo i pred zakonom dobili pravo da to rade.

Putnici Hawaiian Airlinesa žalili su se američkom Ministarstvu saobraćaja na praksu kompanije da meri težinu krupnijih putnika zajedno sa njihovim prtljagom.

Međutim, Ministarstvo je stalo na stranu aviokompanije.

Početkom godine Hawaiian Airlines je ukinuo praksu rezervacije sedišta i umesto toga, putnike raspoređivao na osnovu njihove težine, kako bi bili ravnomerno raspoređeni u letelici.

Dok je nekima smetalo to što ne mogu da sede gde žele, drugi su se bunili zbog rasne diskriminacije, jer je ideja o merenju težine putnika potekla na jednoj relaciji Honolulu (Havaji) – Pago Pago (Samoa) na kojoj je većina putnika samoanskog porekla. Inače, Samoa je jedna od zemalja sveta sa najvećim procentom gojaznog stanovništva.

Iako je Ministarstvo stalo na stranu Hawaiian Airlinesa, iz te kompanije su saopštili da ipak neće nastaviti s praksom merenja putnika. Ipak, to znači da ubuduće na istu ideju može da dođe bilo koja aviokompanija u SAD.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik