Poljoprivrednici da registruju gazdinstva

Bez autora
Oct 25 2016

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja još jednom obavještava sve poljoprivredne proizvođače koji su podnijeli zahtjev za premije ili podršku iz Agrobudžeta, a nijesu upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, da to učine do kraja oktobra. U suprotnom neće ostvariti pravo na isplatu podrške. Upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava obaveza je definisana Agrobudžetom za 2016. godinu. Ministarstvo poljoprivrede je tokom prethodne dvije godine u kontinuitetu ukazivalo na potrebu upisa u Registar kao uslova za dobijanje premija ili bilo koje vrste podrške po osnovu javnih poziva vezanih za investicije, saopšteno je iz Ministarstva.

Poljoprivrednici da registruju gazdinstvaMinistarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja još jednom obavještava sve poljoprivredne proizvođače koji su podnijeli zahtjev za premije ili podršku iz Agrobudžeta, a nijesu upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, da to učine do kraja oktobra. U suprotnom neće ostvariti pravo na isplatu podrške.

“Upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava obaveza je definisana Agrobudžetom za 2016. godinu. Ministarstvo poljoprivrede je tokom prethodne dvije godine u kontinuitetu ukazivalo na potrebu upisa u Registar kao uslova za dobijanje premija ili bilo koje vrste podrške po osnovu javnih poziva vezanih za investicije”, saopšteno je iz Ministarstva.

U toku je, kako dodaju, isplata godišnjih premija u stočarstvu i ratarstvu.

“Značajan broj proizvođača koji ispunjava ostale kriterijume propisane Agrobudžetom još uvijek nije podnio zahtjev za upis u Registar. Za sve koji još nijesu podnijeli zahtjev za upis, rok da to učine je najkasnije do 31. oktobra 2016. godine. U suprotnom, neće ostvariti pravo za isplatu premija. Registar poljoprivrednih gazdinstava vodi Ministarstvo poljoprivrede. Zahtjevi se podnose u regionalnim kancelarijama Službe za selekciju stoke i Savjetodavne službe u biljnoj proizvodnji”, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik