Prevent Interior proizvodit će namještaj za svjetski lanac kafića Starbucks

Bez autora
Oct 25 2016

Prevent Interior, članica Prevent grupacije, do kraja ove godine počet će proizvodnju namještaja za poznati lanac kafića Starbucks. Nakon što je u proteklom periodu potpisan ugovor o saradnji ovih dviju kompanija uspješno je okončan i proces audit kojim je Prevent Interior verificiran kao dobavljač te je definiran terminski plan isporuka. Preuzimanjem dva vodeća brenda u oblasti proizvodnje namještaja u Njemačkoj, Prevent grupacija pokazala je opredijeljenost za razvoj ove industrije te smo, zahvaljujući prepoznatljivosti brenda, ubrzo stupili u kontakt sa nekoliko velikih kupaca. Jedan od njih je i Starbucks, koji je prepoznao kvalitet i pouzdanost tradicionalnih brendova u kombinaciji s poduzetničkom vizijom te Prevent grupaciju izabrao kao strateškog partnera za Evropu, izjavio je Ismir Korijenić, rukovodilac divizije namještaja Preventa u BiH.

Prevent Interior proizvodit će namještaj za svjetski lanac kafića StarbucksPrevent Interior, članica Prevent grupacije, do kraja ove godine počet će proizvodnju namještaja za poznati lanac kafića Starbucks, potvrđeno je za Klix.ba.

Nakon što je u proteklom periodu potpisan ugovor o saradnji ovih dviju kompanija uspješno je okončan i proces audit kojim je Prevent Interior verificiran kao dobavljač te je definiran terminski plan isporuka.

"Preuzimanjem dva vodeća brenda u oblasti proizvodnje namještaja u Njemačkoj, Prevent grupacija pokazala je opredijeljenost za razvoj ove industrije te smo, zahvaljujući prepoznatljivosti brenda, ubrzo stupili u kontakt sa nekoliko velikih kupaca. Jedan od njih je i Starbucks, koji je prepoznao kvalitet i pouzdanost tradicionalnih brendova u kombinaciji s poduzetničkom vizijom te Prevent grupaciju izabrao kao strateškog partnera za Evropu", izjavio je Ismir Korijenić, rukovodilac divizije namještaja Preventa u BiH.

Dodao je kako su trenutno u toku pripreme za početak proizvodnje, a planirano je da se mjesečno proizvodi 300 komada pojedinačnog namještaja za Starbucks kafiće širom Evrope.

Radi se o prepoznatiljivom i jedinstvenom dizajnu namještaja koji ovaj lanac ima u svojim objektima, a shodno planu, količine će se povećavati.

Drvoprerađivačka industrija je jedna od rijetkih industrija u Bosni i Hercegovini koja ostvaruje trgovački suficit i svake godine ostvaruje povećanje izvoza. Komparativne prednosti BiH, kao tržišta za proizvodnju namještaja, mogu biti samo ojačane i usmjerene ka daljem stvaranju dodane vrijednosti u konačnim proizvodima.

Prevent Grupacija u proteklom periodu investirala je značajna sredstva u razvoj industrije namještaja u BiH. Trenutno se u Visokom radi tapacirani i namještaj za interijer luksuznih jahti, a uskoro je planirano i zvanično pokretanje proizvodnje pločastog i masivnog namještaja u Ključu, gdje je Grupacija nedavno investirala u novi objekat.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik