Obostrana želja za razvoj saradnje Srbije i Libana

Bez autora
Oct 25 2016

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević i ambasador Republike Liban u Srbiji Tufik Žaber ocenili su danas da je saradnja Srbije i Libana dobra, i izrazili spremnost za njen dalji razvoj. Šarčević je iskazao uverenje da će ta saradnja biti unapređena u narednom periodu, pri čemu je, govoreći o pravcima razvoja obrazovanja, podsetio na to da su, u okviru projekta "Svet u Srbiji", na studijama u Beogradu i dva studenta iz Libana. Ministar je ujedno podržao ideju ambasadora Libana da se i u Srbiji oformi centar za razmenu studenata između dve zemlje. Žaber je naglasio da je njegov cilj dalje jačanje odnosa dveju zemalja, i podsetio na to da Liban i Srbija imaju nekoliko potpisanih sporazuma o saradnji u različitim oblastima. On je u skladu sa tim iskazao nadu da će uskoro biti potpisan i sporazum u oblasti obrazovanja i kulture, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Obostrana želja za razvoj saradnje Srbije i LibanaMinistar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević i ambasador Republike Liban u Srbiji Tufik Žaber ocenili su danas da je saradnja Srbije i Libana dobra, i izrazili spremnost za njen dalji razvoj.

Šarčević je iskazao uverenje da će ta saradnja biti unapređena u narednom periodu, pri čemu je, govoreći o pravcima razvoja obrazovanja, podsetio na to da su, u okviru projekta "Svet u Srbiji", na studijama u Beogradu i dva studenta iz Libana.

Ministar je ujedno podržao ideju ambasadora Libana da se i u Srbiji oformi centar za razmenu studenata između dve zemlje.

Žaber je naglasio da je njegov cilj dalje jačanje odnosa dveju zemalja, i podsetio na to da Liban i Srbija imaju nekoliko potpisanih sporazuma o saradnji u različitim oblastima.

On je u skladu sa tim iskazao nadu da će uskoro biti potpisan i sporazum u oblasti obrazovanja i kulture, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik