Napredak Srbije na "Duing biznis listi"

Bez autora
Oct 25 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i predsedavajući ministarskoj Radnoj grupi za napredovanje Srbije na "Duing biznis listi" Zorana Mihajlović izjavila je danas da je naša zemlja na najnovijoj listi Svetske banke zauzela 47. mesto, što je najbolji plasman od kada ova lista postoji.Mihajlović je tim povodom istakla da je Srbija među prvih deset država koje su ove godine zabeležile najveći skok na pomenutoj listi. Prema novoj metodologiji Svetske banke, Srbija je napredovala za sedam mesta u odnosu na prošlogodišnju listu, dok je naš skok prema metologiiji koja je važila do sada za 12 pozicija, objasnila je ona.

Napredak Srbije na "Duing biznis listi"Potpredsednik Vlade Republike Srbije i predsedavajući ministarskoj Radnoj grupi za napredovanje Srbije na "Duing biznis listi" Zorana Mihajlović izjavila je danas da je naša zemlja na najnovijoj listi Svetske banke zauzela 47. mesto, što je najbolji plasman od kada ova lista postoji.

Mihajlović je tim povodom istakla da je Srbija među prvih deset država koje su ove godine zabeležile najveći skok na pomenutoj listi.

Prema novoj metodologiji Svetske banke, Srbija je napredovala za sedam mesta u odnosu na prošlogodišnju listu, dok je naš skok prema metologiiji koja je važila do sada za 12 pozicija, objasnila je ona i podsetila na to da je prošle godine naša zemlja napredovala za čak 32 mesta.

Prema njenim rečima, za ovakav uspeh najzaslužnije je uvođenje elektronskih građevinskih dozvola, koje je sprovelo resorno ministarstvo.

Prošle godine u ovoj oblasti bili smo na 139. mestu, a sada smo 36. u svetu. Za dve godine popravili smo svoj rezultat za neverovatna 142 mesta, naglasila je Mihajlović.

Takođe, kako je dodala, dobri rezultati postignuti su i u oblastima elektronske naplate poreza, smanjenju vremena za otpočinjanje biznisa i registrovanja imovine.

Potpredsednik Vlade je ukazala na to da je ovo uspeh čitavog ministarskog tima i NALED-a, koji su zajedno radili na što boljem položaju Srbije na "Duing biznis listi".

Sada nam predstoji veliki posao, s obzirom na to da ćemo narednih godina morati mnogo više da radimo kako bismo nastavili trend poboljšanja pozicije na ovoj listi, najavila je Mihajlović.

"Duing biznis lista" je važna jer je formiraju privrednici koji u datoj zemlji posluju, objasnila je potpredsednik Vlade i napomenula da svaki investitor, pre odluke o ulaganju, obavezno pogleda kako je zemlja rangirana na ovoj listi.

Što se Srbija bude bolje kotirala na ovoj listi, imaćemo više investitora, više radnih mesta, bolji životni standard, odnosno bolju budućnost, poručila je Mihajlović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik