Japanci vole strana kola

Bez autora
Oct 25 2016

Japanci su poznati kao velike patriote. Lojalni svom “brendu”. Pa, ipak, i pored jedne od najvećih auto-industrija na svetu, Japanci vole da voze “strance”, uvozne a posebno skupocene, luksuzne automobile.Tako je, uprkos činjenici da japanska ekonomija stagnira, prodaja uvoznih, luksuznih automobila u Zemlji izlazećeg sunca u prvih devet meseci ove godine porasla je za 19 odsto.

Japanci vole strana kolaJapanci su poznati kao velike patriote. Lojalni svom “brendu”. Pa, ipak, i pored jedne od najvećih auto-industrija na svetu, Japanci vole da voze “strance”, uvozne a posebno skupocene, luksuzne automobile.

Tako je, uprkos činjenici da japanska ekonomija stagnira, prodaja uvoznih, luksuznih automobila u Zemlji izlazećeg sunca u prvih devet meseci ove godine porasla je za 19 odsto!

Kupaca ima sve više za vozila koja koštaju više od deset miliona jena (96.500 dolara), pa je tako u ovom periodu isporučeno čak 13.605 luksuznih uvoznih automobila. To je najveći uvoz ovih lepotana u poslednjih deset godina!

Zanimljivo je da je pala prodaja najjeftinijih vozila u Japanu, slično dakle kao i u Srbiji, pa je plasman malih automobila, poput “nisan dauza”, koji košta za japanske uslove vrlo skromnih 11.000 dolara, pala u periodu januar-septembar ove godine za 11 odsto na “svega” 1,3 miliona vozila.

Zato se proizvođači ovih vozila naprosto utrkuju ko će napraviti luksuznije salone i biti privlačniji za kupce. Tako je britanski “Rols-Rojs” ove godine otvorio još dva nova prodajna salona u Japanu i planira otvaranje još jednog u narednoj godini!

Prodaja “aston martina” porasla je za 14 odsto, a “lamborginija” za 7,0 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik