Napredak u uvođenju elektronskih servisa za građane

Bez autora
Oct 26 2016

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je napretku Srbije na "Duing biznis listi" Svetske banke doprineo timski rad Vlade, parlamenta, ministarstava, lokalnih samouprava, ali i građana koji su promenili navike zahvaljujući novim procedurama.Brnabić je na konferenciji “Jačanje konkurentnosti Srbije”, na kojoj je predstavljen izveštaj Svetske banke o uslovima poslovanja, navela da je najveći iskorak ostvaren u oblasti registracije imovine.

Napredak u uvođenju elektronskih servisa za građaneMinistar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je napretku Srbije na "Duing biznis listi" Svetske banke doprineo timski rad Vlade, parlamenta, ministarstava, lokalnih samouprava, ali i građana koji su promenili navike zahvaljujući novim procedurama.

Brnabić je na konferenciji “Jačanje konkurentnosti Srbije”, na kojoj je predstavljen izveštaj Svetske banke o uslovima poslovanja, navela da je najveći iskorak ostvaren u oblasti registracije imovine.

Ona je najavila da će prioritet Vlade u narednom periodu biti stvaranje uslova za uplatu poreza na imovinu elektronskim putem.

Sada je na nama da preko portala Vlade za E-upravu pružimo građanima mogućnost da otvore svoju karticu, vide koliko duguju i plate porez na imovinu, objasnila je Brnabić.

Prema njenim rečima, prioritet resornog ministarstva u narednom periodu biće uvođenje elektronskih servisa u što veći broj postupaka i podizanje efikasnosti državnih službi.

Brnabić je ukazala na to da se nastavlja posao sa novim zdravstvenim elektronskim karticama, pri čemu se razmatra način da se knjižice šalju na kućnu adresu kako se građani ne bi morali prijavljivati na šalterima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik