EU dao 241 mil. eura za podravsku prugu

Bez autora
Oct 26 2016

Drugim kolosijekom povećat će se kapacitet na pruzi koja od Križevaca preko Koprivnice ide do Mađarske u Đekenješu. Zatvorena je financijska konstrukcija za rekonstrukciju i dogradnju drugog kolosijeka pruge Križevci - Đekenješ na mađarskoj granici teška, ukupno 300 milijuna milijun eura. Kako su objavili iz HŽ Infrastrukture, u petak je potpisan ugovor o sufinanciranju vrijedan 241 milijun eura ili 85 posto vrijednosti projekta, s INEA-om, specijaliziranom agencijom Europske komisije. Iz HŽ-a ističu da se ovim projektom nastavlja modernizaciju Mediteranskog koridora na dijelu od Zagreba do granice s Mađarskom. Iz HŽ Infrastrukture podsjećaju kako su srpnju ove godine počeli radovi na rekonstrukciji postojećeg i gradnji drugog kolosijeka od Dugog Sela do Križevaca u vrijednosti od gotovo 200 milijuna eura, a ti se zahvati planiraju i u nastavku, na dionici od Križevaca preko Koprivnice do državne granice.

EU dao 241 mil. eura za podravsku pruguDrugim kolosijekom povećat će se kapacitet na pruzi koja od Križevaca preko Koprivnice ide do Mađarske u Đekenješu.

Zatvorena je financijska konstrukcija za rekonstrukciju i dogradnju drugog kolosijeka pruge Križevci - Đekenješ na mađarskoj granici teška, ukupno 300 milijuna milijun eura.

Kako su objavili iz HŽ Infrastrukture, u petak je potpisan ugovor o sufinanciranju vrijedan 241 milijun eura ili 85 posto vrijednosti projekta, s INEA-om, specijaliziranom agencijom Europske komisije.  Iz HŽ-a ističu da se ovim projektom nastavlja modernizaciju Mediteranskog koridora na dijelu od Zagreba do granice s Mađarskom. Iz HŽ Infrastrukture podsjećaju kako su srpnju ove godine počeli radovi na rekonstrukciji postojećeg i gradnji drugog kolosijeka od Dugog Sela do Križevaca u vrijednosti od gotovo 200 milijuna eura, a ti se zahvati planiraju i u nastavku, na dionici od Križevaca preko Koprivnice do državne granice. Na pružnoj dionici Križevci - Koprivnica - državna granica planira se rekonstrukcija postojećega kolosijeka te izgradnja drugoga kolosijeka usporednog s rekonstruiranom trasom.

Nova trasa dvokolosiječne pruge uglavnom će pratiti postojeću, osim na dionici Carevdara - Lepavine, gdje će se pruga izmaknuti u duljini oko 4,3 kilometra. Radovi će obuhvatiti i rekonstrukciju i izgradnju četiri kolodvora i šest stajališta, nadogradnju željezničko-cestovnih prijelaza, izgradnju 11 denivelacija, uklanjanje postojećeg mosta preko rijeke Drave i izgradnju novog. Tim aktivnostima povećat će se kapacitet pruge, osigurati brzina od 160 kilometara na sat, skratiti vrijeme putovanja, omogućiti prihvat interoperabilnih vlakova i povećati razina sigurnosti, kažu u HŽ Infrastrukturi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik