Pravilnik o PDV se odlaže

Bez autora
Oct 27 2016

Početak primene novog Pravilnika o obračunu PDV-a, koji je izazvao veliki otpor kod knjigovođa i računovodstvenih udruženja, odlaže se za januar 2018. Kako je potvrđeno u Ministarstvu finansija, i dalje su u toku sastanci na kojima se razmatraju svi konstruktivni predlozi koji se odnose na novi Pravilnik, njegovo unapređenje i usklađivanje sadržine.Osim što se razmatra smanjivanje broja podataka koji će se iskazivati u pregledu obračuna PDV (obrazac POPDV), ustanovljeno je da će se izmenom Zakona do kraja godine, između ostalog, pomeriti početak primene obaveze podnošenja pregleda obračuna kao sastavnog dela poreske prijave na 1. januar 2018., ističu u Ministarstvu finansija.

Pravilnik o PDV se odlažePočetak primene novog Pravilnika o obračunu PDV-a, koji je izazvao veliki otpor kod knjigovođa i računovodstvenih udruženja, odlaže se za januar 2018.

Kako je za "Novosti" potvrđeno u Ministarstvu finansija, i dalje su u toku sastanci na kojima se razmatraju svi konstruktivni predlozi koji se odnose na novi Pravilnik, njegovo unapređenje i usklađivanje sadržine.

- Osim što se razmatra smanjivanje broja podataka koji će se iskazivati u pregledu obračuna PDV (obrazac POPDV), ustanovljeno je da će se izmenom Zakona do kraja godine, između ostalog, pomeriti početak primene obaveze podnošenja pregleda obračuna kao sastavnog dela poreske prijave na 1. januar 2018. - ističu u Ministarstvu finansija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik