Austrijanci grade u Novim Banovcima: Posao za 700 radnika

Bez autora
Oct 27 2016

Austrijska kompanija "Ajmaks", koja se bavi izgradnjom poslovnog prostora, biznis-parkova i logističkih centara, započela je izgradnju druge hale u logističkom centru u Novim Banovcima. Vrednost investicije je 15 miliona evra, a njenim završetkom posao će dobiti 700 radnika. Kompanija "Ajmaks", došla je pre osam godina u staropazovačku opštinu, s planom da u Centralnoj radnoj zoni, na parceli od 55 hektara, izgradi centre po uzoru na glavni šoping centar u Beču. Prvi objekat ove kompanije je površine 17.000 kvadratnih metara i zapošljava 300 radnika, a uloženo je devet miliona evra. Nova hala koju gradimo biće znatno veća, imaće 30.000 kvadratnih metara i prema našem planu zapošljavaće oko 700 radnika. Prva faza je 12.000 kvadratnih metara, a očekujemo da bude završena do kraja marta sledeće godine, istakao je Muamer Ragipović, direktor kompanije "Ajmaks Srbija".

Austrijanci grade u Novim Banovcima: Posao za 700 radnikaAustrijska kompanija "Ajmaks", koja se bavi izgradnjom poslovnog prostora, biznis-parkova i logističkih centara, započela je izgradnju druge hale u logističkom centru u Novim Banovcima. Vrednost investicije je 15 miliona evra, a njenim završetkom posao će dobiti 700 radnika.

Kompanija "Ajmaks", došla je pre osam godina u staropazovačku opštinu, s planom da u Centralnoj radnoj zoni, na parceli od 55 hektara, izgradi centre po uzoru na glavni šoping centar u Beču. Prvi objekat ove kompanije je površine 17.000 kvadratnih metara i zapošljava 300 radnika, a uloženo je devet miliona evra.

- Nova hala koju gradimo biće znatno veća, imaće 30.000 kvadratnih metara i prema našem planu zapošljavaće oko 700 radnika. Prva faza je 12.000 kvadratnih metara, a očekujemo da bude završena do kraja marta sledeće godine - istakao je Muamer Ragipović, direktor kompanije "Ajmaks Srbija".

Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova rekao je da će se otvaranjem novih radnih mesta, koje će omogućiti "Ajmaks", stopa nezaposlenosti znato smanjiti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik